Nova vest
Tenis

Četvrtak, 08.05.2008.

17:44

Jelena u četvrtfinalu Berlina

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpkinja Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale WTA turina u Berlinu, pošto je u trećem kolu bila bolja od Ruskinje Marije Kirilenko u dva seta – 6:2, 6:4, u meču koji je trajao 73 minuta. Njena protivnica u borbi za polufinale biće Jelena Dementijeva koja je savladala Veru Duševinu.

Jeleni je, za razliku od duela u drugom kolu, trebalo manje vremena da se zagreje. Kirilenko je povela 2:0 na startu oba seta, ali je potom Jelena podizala nivo igre i na kraju je ipak rutinski dobila ovaj meč.

"Mislim da sam igrala dobro u prvom setu, u drugom sam usporila, osetila sam umor i nisam se dobro kretala. Ipak, ostala sam da ostanem u meču i da pobedim", rekla je Jankovićeva posle pobede u Berlinu.

U narednom kolu Jankovićeva će se sastati sa Ruskinjom Elenom Dementijevom, sedmim nosiocem na turniru. Do sada su odigrale šest mečeva, srpska teniserka je pobedila četiri puta.

"To bi mogao da bude dugačak meč. Poslednji put smo igrale u Majamiju. Igrale smo mnogo puta i dobro se znamo", rekla je Jankovićeva.

Nagradni fond turnira u Berlinu je 1.340.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve