Nova vest
Tenis

Utorak, 06.05.2008.

18:54

Poraz Janka u prvom kolu Rima

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Drugi reket Srbije Janko Tipsarević poražen je u prvom kolu Mastersa u Rimu od Čileanca Fernanda Gonzalesa sa 2:1, po setovima 6:3, 6:7 (0), 6:7 (6), u meču koji je trajao dva sata i 40 minuta. Protivnik Gonzalesa u narednoj rundi biće Rus Evgenij Koroljev.

Tipsareviću je ovo bio treći duel sa Gonzalesom i drugi poraz, a zanimljivo je da su dva tenisera u ta tri duela odigrali četiri taj-brejka, i da naš teniser nije dobio nijedan.

Gonzales je u Rim stigao sa osvojenom titulom u Minhenu prošle nedelje, i Janko je na startu meča odlično iskoristio umor Čileanca. Naš teniser je već na startu meča napravio brejk koji je i održao do kraja za 6:3 u prvom setu.

U drugom delu teniseri suu držali svoj servise sve do šestog gema kada Gonzales pravi brejk i dolazi do prednosti od 4:2. Ipak, Tipsarević se nije predao, uspeo je da vrati brek i dođe do 13. gema. ‘Dodatni gem’ Tipsarević počinje sa nekoliko nsehvatljivih grešaka, i Gonzales je to kao iskusan teniser iskoristio i dobio taj-brejk sa ubedljivih 7:0.

U trećem i odlučujućem setu viđena su po dva oduzeta servisa na obe strane, i opet se igrao taj-brejk. Ovoga puta viđena je mnogo izjednačenija borba, i prvi mini brejk napravio je Gonzales sjajnom bekend paralelom za 6:5 i prvu meč loptu. Janko nije dozvolio da se meč odmah završi, odličnim riternom vratio je mini brejk, ali je Gonzales dobio i naredna dva poena, od čega jedan na servis Tipsarevića i priveo je meč kraju sa 8:6 u taj-brejku trećeg seta.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od dva miliona i 270 hiljada evra, a na turniru učestvuje i Novak Đoković koji se u drugom kolu sastaje sa Belgijancem Stivom Darsijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

13 h

U fokusu

Vidi sve