Nova vest
Tenis

Utorak, 29.04.2008.

15:15

Tipsarević i Troicki predali mečeve

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Srpski teniseri Janko Tipsarević i Viktor Troicki predali su svoje mečeve prvog kola ATP turnira u Barseloni. Tipsarević je predao meč prvog kola 88. igraču sveta Ernestu Gulbisu iz Letonije pri rezultatu 6:4, 4:2 za Letonca. Troicki je meč predao pri vođstvu od 6:2 za španskog tenisera Nikolasa Almagra.

U prvom setu Gulbis je brzo poveo sa 3:0 u gemovima, da bi Tipsarević uspeo da dostigne ovu prednost i čak dva puta u sedmom gemu dođe u situaciju da napravi brejk. Ipak, to mu nije pošlo za rukom, za razliku od Gulbisa koji je odmah iskoristio prvu gem loptu i došao u vođstvo od 4:3.

Srpski reket broj dva uspeo je da izjednači, ali mu je zato u poslednjem desetom gemu prvog seta letonski teniser i drugi put oduzeo servis i poveo sa 1:0.

U nastavku meča Tipsarević nije uspeo da povrati izgubljeno samopouzdanje i kod vodjstva od 4:2 u drugom setu predao je meč.

Gulbis će se u drugom kolu sastati sa osmim nosiocem turnira koji se igra za 888.000 evra, španskim teniserom Karlosom Mojom.

Almagro, kome je Troicki predao meč, u drugom kolu igraće protiv italijanskog tenisera Filipa Volandrija koji je savladao Austrijanca Jirgena Melcera sa 6:2,6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve