Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 28.04.2008.

16:02

AI i JJ: Cilj je osvajanje Fed kupa

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolje srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković izjavile su da im je posle pobede Fed kup reprezentacije Srbije nad selekcijom Hrvatske, kojom je ostvaren plasman u Svetsku B grupu, naredni zajednički cilj osvajanje Fed kupa. "Napravili smo veliki korak napred i prvi put u istoriji srpskog tenisa ušle u Svetsku B grupu. Sada nam je cilj osvajanje pehara u Fed kupu 2010. godine", poručila je Jankovićeva na konferenciji za novinare u sedištu Teniskog saveza Srbije.

Druga igračica na WTA listi, Ana Ivanović, dodala je da će krajnji cilj moći da ostvare samo ukoliko se budu "držale zajedno".

"Ukoliko budemo u najjačem sastavu i u svakom trenutku se budemo držale zajedno ostvarićemo zajednički cilj. Volela bih da u Fed kupu sledeće godine zaigramo u Beogradu, pred našom publikom", navela je Ivanovićeva.

Selektor Fed kup tima Srbije Dejan Vraneš naglasio je da bi "svakako bilo dobro kada bi treća tabla Srbije mogla da bude Jelena Dokić, ali je ostavio mogućnost da to mesto u reprezentaciji, možda, izbori i Ana Jovanović koja je u Zagrebu zabeležila prvu pobedu, uspešno zamenivši Ivanovićevu.

"Voleo bih da se Jelena Dokić vrati tenisu zbog nje same, kako bi ponovo počela da gradi karijeru. Ipak, niko nema 'tapiju' na mesto u nacionalnom timu. Za to mesto se treba izboriti uspešnim igrama i kvalitetom. Biću, dakle, na 'slatkim mukama' što se tiče izbora teniserki", istakao je Vraneš.

Kako je Vraneš naglasio, među potencijalnim protivnicima Srbije u mečevima za ulazak u A grupu Fed kupa, koji se igraju 2009, "najnezgodnije" bi mogle da budu selekcije Ukrajine i Slovačke.

"Nije lako stići među elitnih osam reprezentacija. Protiv Izraela smo pretrpeli poraz, ali tada u našem timu nije bila Jankovićeva, a protiv Slovačke smo igrali bez Ivanovićeve i, takođe, izgubili. Sada ćemo svi biti na okupu i važno je jedino da sve igračice u timu budu zdrave", zaključio je Vraneš.

Predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović izjavio je da je "ponosan na naše igračice" zbog pobede u plej of meču protiv Hrvatske i plasmana u Svetsku B grupu Fed kupa.

"Nakon pobede u Zagrebu konačno smo dospeli u elitno društvo i veoma sam ponosan na sve igračice u našoj ekipi", poručio je Živojinović
Predsednik TSS je naglasio da je ovaj uspeh "još jedan dokaz srpskog teniskog fenomena".

"Kako drugačije nego fenomenom nazvati činjenicu da imamo igrače u svetskom teniskom vrhu", dodao je Živojinović i podsetio da Ana Ivanović, Jelena Janković, Novak Đoković, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić izazivaju "veliko poštovanje celog sveta prema Srbiji".

"Iz jedne male zemlje kao što je naša izašli su 'teniski biseri' i za taj fenomen nemam objašnjenje", zaključio je Živojinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve