Nova vest
Tenis

Subota, 26.04.2008.

17:28

Srbija povela u Zagrebu sa 2:0

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Teniska Fed kup reprezentacija Srbije povela je u Zagrebu protiv Hrvatske sa 2:0 pošto je Ana Jovanović savladala Jelenu Kostanić-Tošić sa 2:0 po setovima 6:4, 7:5 u plej-ofu Svetske B grupe. U drugom meču Jelena Janković bila je bolja od Nike Ožegović sa 2:0 po setovima 6:1, 6:2.

Ana Jovanović je igrala umesto najbolje rangirane srpske teniserke Ane Ivanović, koja je bila primorana da odustane zbog visoke temperature. Za sada se još ne zna da li će Ivanovićeva moći da igra u nedelju u nastavku susreta protiv selekcije Hrvatske.

Početak prvog seta obeležili su brejkovi, pa su u prvih šest gemova obe teniserke po dva puta izgubile svoj servis. Hrvatica je u sedmom gemu na svoj servis povela sa 4:3, ali je Jovanovićeva odmah izjednačila.

Srpska teniserka je u narednom gemu napravila još jedan brejk za 5:4, a zatim je osvojila gem na svoj servis i povela sa 1:0 u setovima.

Kostanić-Tošić je na početku drugog seta igrala veoma dobro i povela sa 3:0. Od tog trenutka Jovanovićeva je počela da se vraća u meč.

Jovanovićeva je na svoj servis osvojila sledeći gem i izjednačila na 5:5, a onda je odličnom igrom došla do brejka za vođstvo od 6:5 i sjajnom igrom u 12. gemu ostvarila pobedu.

Jelena Janković ni u jednom trenutku nije dovela svoju pobedu u pitanje, a u prvom setu je veoma dobrom igrom stigla do ubeljivog vođstva i protivnici dozvolila da osvoji samo jedan gem.

Jankovićeva je i u drugom setu pružila igru na očekivanom nivou, ali je Ožegovićeva u ovom delu meča uspela da osvoji dva gema. U poslednjem, osmom gemu, Jankovićeva je, ipak, morala malo da se pomuči, pošto je iskoristila tek četvrtu meč loptu.

Srbiji je za konačnu pobedu neophodan još jedan bod, a u nedelju igraju se dva meča u singu i jedan u dublu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve