Nova vest
Tenis

Utorak, 15.04.2008.

23:41

DK: Srbija čeka rivala u plej-ofu

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Teniska reprezentacija Srbije dobiće u sredu od 12 časova u Londonu rivala u plej-ofu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa. Naša reprezentacija, zbog pada na novoj rang-listi ITF, neće biti među nosiocima u žrebu, pa su potencijalni suparnici: Hrvatska, Slovačka, Australija, Belgija, Južna Koreja, Rumunija, Austrija i Izrael.

Prema oprobanoj proceduri Dejvis kupa, poznato je i protiv koga bi Đoković, Tipsarević i Zimonjić igrali kod kuće, a s kim na strani. Jedini rival kojeg bi Srbija sigurno ugostila jeste Izrael, dok bi, u slučaju da suparnici budu Slovačka, Australija, Rumunija, Belgija i Austrija, meč bio igran na terenu rivala.

Ako bi, ipak, naši teniseri "izvukli" Hrvatsku ili Južnu Koreju, pravo domaćinstva i izbora podloge bilo bi određeno, takođe, žrebom. Dakle, idealni suparnici srpskoj Dejvis kup reprezentaciji bili bi Izrael i Južna Koreja, pogotovo ako bi žreb odredio da se meč igra u Beogradu. Nijedno gostovanje neće biti lako, a ako bi nekog trebalo izbeći, onda su to Hrvati, petoplasirana ekipa sa rang-liste i osvajač trofeja iz 2005. godine, čije boje brane: Mario Ančić, Ivo Karlović i Marin Čilić. Mečevi plej-ofa za popunu Svetske grupe biće odigrani od 19. do 21. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve