Nova vest
Tenis

Petak, 04.04.2008.

21:17

Nadal u finalu sa Davidenkom

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Drugi teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u finale turnira Masters serije u Majamiju pošto je savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 2:0, po setovima 7:6, 6:2. Meč je trajao jedan sat i 41 minut. Španac će u finalu igrati sa Nikolajem Davidenkom, koji je savladao Endija Rodika takođe rezultatom 7:6, 6:2. Nadal je prošle godine izgubio u četvrtfinalu Majamija od Novaka Đokovića, koji je kasnije osvojio titulu, a 2005. je igrao u finalu. Finale se igra u nedelju uveče po našem vremenu.

Na početku prvog seta, koji je trajao čak 73 minuta, oba tenisera su igrala dobro, i do brejka nije došlo sve do osmog gema, kada je Nadal poveo sa 5:3. Deseti nosilac nije hteo da lako preda prvi set, tako da je, nakon jedne sačuvane set-lopte i sam došao do brejka, i uspeo da izjednači na 5:5.

U taj-brejku je izgledalo kao da bi Čeh mogao da dođe do bitne prednosti osvajanjem seta, ali je nakon još tri sačuvane set-lopte sve rešeno u Nadalovu korist, pošto je Berdih napravio duplu servis-grešku.

Nakon više od sat vremena borbe, Španac je postao potpuno dominantan, i u drugom setu Berdih nije imao nijednu brejk-priliku. Već u prvom gemu Nadal je napravio bitan brejk, nakon odlične igre sa osnovne linije. Nadal je brejk napravio i u sedmom gemu, i to bez izgubljenog poena.

Španac je lako realizovao meč u svoju korist, osvojivši 12 uzastopnih poena na kraju za 7:6, 6:2.

Berdih je u toku meča napravio čak 34 neiznuđene greške, što je na ruku išlo Špancu, koji je imao svega 11.

Nadal, koji Čeha nije pobedio u prethodna tri susreta na tvrdoj podlozi, poboljšao je ukupni skor na 4-3 u svoju korist. Španac i dalje nije osvojio nijednu titulu ove godine.

Davidenko je, iako četvrti teniser sveta, protiv Rodika u meč ušao sa dosta opreza, jer je Amerikanac bio izraziti favorit. U dosadašnjih pet susreta dva tenisera, Rodik je pobedio svih pet puta.

U prvom setu igra je bila veoma ujednačena, uz po jedan brejk sa obe strane. Ipak, prevagu u taj-brejku odneo je Rus, koji je potpuno dominirao u drugom setu, i sa 32 vinera obezbedio sebi pobedu za 87 minuta.

"Nisam znao da li sam mogao da pobedim, Rodik je odlično servirao na početku, i nisam imao šanse u riternu. Kada smo stigli do taj-brejka, ponadao sam se da će me poslužiti sreća, što se i desilo. Takođe sam igrao dobro sa osnovne linije, što je uvek bitno", izjavio je Davidenko nakon meča.

Nadal se do sada dva puta susreo sa Davidenkom, i u oba meča je pobedio.

"Igrati protiv Nadala je uvek dobro za mene. On je broj dva, i dobar je igrač. Ne želim ništa da prognoziram za finale, daću sve od sebe, i to je to", zaključio je Rus.

Nagradni fond turnira je 3,77 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve