Nova vest
Tenis

Petak, 21.03.2008.

14:14

Zimonjić za B92: "Sve bolji"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski teniser Nenad Zimonjić izjavio je za B92 posle plasmana u finale da je njegova igra u paru sa Danijelom Nestorom sve bolja: "Naravno, ovaj turnir za sada ide fenomenalno, izgubili smo samo jedan set, ostale smo ubedljivo dobili. Ono što je najvažnije je da smo se uklopili, da se osećamo dobro na terenu zajedno i da igramo puno samopouzdanja i ono što je najvažnije videli smo kako možemo da igramo sa najboljim timovima na svetu.

Najbolji meč je bio u 1/4 finalu, gotovo bez greške. Danas posle lošeg starta smo dobro završili. Sezona nije krenula kako smo očekivali. Imali smo velika očekivanja. Razočarenje je bilo na prva dva turnira, nismo pružili najbolju igru. Ovo je daleko bolja igra bez obzira na rezultat. Našli smo se i dopunjujemo se kao tim. Ko god daje prekoputa nije toliko bitno ako igramo kako smo igrali."

Kako vreme odmiče, od početka vaše saradnje, sve bolje igrate:

"Poslednje tri velika turnira smo super odigrali. U Australiji smo došli do 1/4 finala, ovde smo u finalu, na najvećim turnirima smo konstantni, bitno je da tu igramo dobro. Cilj nam je da uvek dodjemo do finala, ovo je dobar početak, ja mislim da je dobro za sledeći turnir u Majamiju. Ako dobro odigramo te turnire, onda ćemo igrati mnogo opuštenije kad dodje sezona na sljaci."

Izgleda da je servis vaše najvece oružje u ovom novom timu sa Nestorom?

"Ja mislim da od svih timova imamo najbolji drugi servis, kao kombinacija dva igrača. To je nešto što treba da nam donese samopouzdanje. Ne treba zaboraviti i da je naša kobminacija vrlo nezgodna, on levak a ja dešnjak. Ja mislim da što duže budemo igrali da će biti sve bolje i bolje. Srećan sam što je proradilo. Bilo je malo nervoze kod obojice i malo nezadovoljstva. Drago mi je da smo se uklopili."

Kakva ti je priprema od sada do finala?

"Nezgodna je situacija. Igraćemo pod reflektorima. Ovo će biti prvi meč koji ćemo igrati na centralnom terenu. Do sada smo igrali postepeno na sve veće terene. Igraćemo jako kasno, drugi meč posle Ane i Jelene. Ko zna kad će to početi, mozda čak oko devet sati. Pokušaćmo da "uhvatimo" period od oko pola sata posle dubla oko 11 sati ujutro i onda da treniramo malo, kasnije i na nekom drugom terenu" rekao je Zimonjić za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve