Nova vest
Tenis

Četvrtak, 20.03.2008.

23:32

IV: I Novak prošao u polufinale

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski teniser Novak Đoković obezbedio je plasman u polufinale Mastersa u Indijan Velsu, pošto je u četvrtfinalu posle dosta problema savladao Švajcarca Stanislasa Vavrinku sa 2:0, po setovima 7:6 (5), 6:2. Protivnik trećeg igrača sveta u borbi za finale biće bolji iz duela Rafael Nadal – Džejms Blejk.

Srpski reket broj jedan odigrao je najslabiji meč u Indijan Velsu, ali je i pored toga uspeo da dobije u dva seta. Sunce koje je bilo izuzetno jako na drugom najvećem terenu na svetu ometalo je igrače, i nije viđen kvalitetan tenis.

Đoković je prvi set odigrao izuzetno loše, i pravo je čudo kako ga je na kraju osvojio. Od 44 neiznuđene greške, koliko ih je imao na celom meču, naš teniser je u prvom setu napravio čak 32.

Švajcarac je napravio brejk u trećem gemu, brzo je poveo sa 3:1, ali to je bio samo početak. Novak tada počinje da igra na svom nivou, vraća brejk, a potom oduzima još jedan servis protivniku za vođstvo od 5:3.

Činilo se tada da će srpski teniser lako odservirati za prvi set, ali usledio je novi obrt. Švajcarac oduzima servis Đokoviću, a potom pri rezultatu 5:5 pravi novi brejk. Tu nije bio kraj preokretima, pošto je Novak još jednim brejkom uspeo da izbori izbori taj-brejk.

Slično kao i ceo prvi set, protekao je i „dodatni gem“. Đoković je poveo sa 3:0, Vavrinka se potpuno vratio, ali je pri rezultatu 6:5 naš teniser posle fenomenalnog poena uspeo da dobije prvi set sa 7:5 u 13. gemu.

Psihološku prednost Đoković je materijalizovao već na startu drugog seta, ali uz puno problema. Prvi gem drugog seta trajao je više od 15 minuta, i Đoković je posle mnogo „đuseva“ uspeo da iskoristi tek četvrtu brejk loptu.

Vavrinka je tada potpuno pao, a dokrajčen je u petom gemu, kada mu Đoković ponovo oduzima servis i dolazi do nedostižnih 4:1. Do kraja više nije bilo iznenađenja i naš teniser je okončao meč sa 6:2 u drugom setu.

Turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od tri miliona i 589 hiljada dolara, a titulu brani Španac Rafael Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve