Nova vest
Tenis

Četvrtak, 20.03.2008.

22:58

Ana: "Očekivala sam teži meč"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolja teniserka Srbije i druga teniserka sveta Ana Ivanović izjavila je nakon plasmana u polufinale turnira u Indijan Velsu da je očekivala teži meč protiv Vere Zvonareve, nakon što je dobila Ruskinju sa 6:1, 6:4. U razgovoru sa našim izveštačem sa turnira u Indijan Velsu Nikolom Olićem, Ivanovićeva kaže da je znala da mora da bude agresivna protiv Zvonareve, sa kojom sada ima pozitivan učinak, 3 pobede i 2 poraza.

Prošli put u sličnim uslovima, na otvorenom na tvrdoj podlozi, Zvonareva je bila bolja. Šta je danas bilo drugačije?

"Znala sam da će biti težak meč i od prvog momenta sam trebala da budem agresivna zato što me je u Australiji dobila relativno lako, i u Čarlstonu isto, u Luksemburgu sam ja nju dobila tako da mi je to dalo neko samopouzdanje jer se sećam da sam igrala brzo, da joj nisam dala vremena da ona diktira, pogotovo što se u dvorani sve dešava mnogo brže. To sam pokušala i danas i videla sam na početku meča da je ona bila malo nervozna i da nije bila mnogo agresivna. To sam iskoristila i srećna sam što sam završila meč u svoju korist."

Odlično si joj vraćala servis, nije znala kako da ti servira, probala je slabije i bolje plasiranje lopte, onda jače, ali ništa ti danas nije mogla.

"Jeste, vraćanje serve je bilo važno danas. Ona ima dosta jak servis i išla sam na procenat. Nisam toliko išla na linije, više sam išla na sredinu terena da idem na duže poene i naravno, što više reterna sam ja ubacivala to je veći pritisak ona osećala. Onda je ona još jače servirala i počela još više da greši".

Novinari su te već dosta pitali o čitanju psihologije i psihijatrije, dosta se pominjao Sigmund Frojd. Da li postoji neka duboka teorija po kojoj recimo biraš kada se baca novćić pred početak meča?

"Zavisi od toga kako se osećam. Idem na osećaj u tom momentu. Ako osećam da ću dobro da serviram, idem na taj osećaj. Nemam neko pravilo, ne idem prema suncu ili prema vetru nego čisto idem prema nekom svom osećaju. I obično ako imam priliku da biram, obično izaberem glavu".

Šta će biti ako Jelena za par sati dobije Lindzi Davenport?

"Pa sigurno bi imali jednu Srpkinju u finalu. Bilo bi stvarno dobro. Toliko mečeva smo već igrale, uvek je bilo gusto i zanimljivo. Pogotovo pošto je to već polufinale, bilo bi lepo, imali bi sjajan srpski duet."

Navijači već to očekuju, ispred stadiona sam vec video neke sa našim zastavama i dresovima.

"Jeste, da videla sam. Super, imamo podršku gde god da idemo", rekla je Ana u razgovoru sa našim izveštačem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve