Nova vest
Tenis

Četvrtak, 20.03.2008.

20:21

IV: Srpsko polufinale

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Druga teniserka sveta Ana Ivanović plasirala se u polufinale WTA turnira u Indijan Velsu, pošto je u četvrtini finala savladala Ruskinju Veru Zvonarevu sa 2:0, po setovima 6:1, 6:4, u meču koji je trajao jedan sat i devet minuta. Protivnica Ivanovićeve u borbi za finale biće Jelena Janković kojoj je Amerikanka Lindzi Devenport predala meč posle prvog seta koji je Jelena dobila sa 6:2.

Ana je duel sa 21. igračicom sveta počela odlično. Napravila je brejk na samom startu meča, i samo 14 minuta joj je trebalo da povede sa 5:0. Usledio je dugačak gem koji je Ruskinja dobila, ali u sledećem nije imala šanse, i Ana je prvi set okončala rezultatom 6:1 posle 25 minuta.

U drugom setu Zvonareva je pružila mnogo bolji otpor, ali je i pored toga naša teniserka napravila brejk u trećem gemu za 2:1. Zvonareva je brejk vratila već u narednom gemu, i do devetog gema teniserke su držale svoj servis.

Posle osmog gema i rezultata 4:4, našoj teniserki je pozlilo, i zatražila je medicinsku pomoć. Ipak, Ana se ubrzo vratila na teren, dobila je naredna dva gema i okončala je meč sa 6:4 u drugom setu.

Jelena je do srpskog polufinala došla posle samo jednog seta. Naša teniserka nadigrala je Lindzi Devenport u prvom setu sa 6:2, a nakon toga Amerikanka je zbog zdravstvenih problema morala da preda meč. Meč u polufinalu neće biti samo borba za finale, već i za drugu poziciju na WTA listi.

Turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od dva miliona i sto hiljada dolara, a titulu je prošle sezone osvojila Slovakinja Danijela Hantuhova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

17 h

U fokusu

Vidi sve