Nova vest
Tenis

Četvrtak, 20.03.2008.

13:33

B92 na Indijan Velsu

Izvor: Nikola Olić

Autor:Nikola Olić

Default images

Dolazak na Indian Wells prošle godine ličio je pomalo na popularnu američku komediju "Avioni, vozovi i automobili", razvučen preko tri američka grada i tri vrste transporta. Ništa ne fali započeti turnir malom avanturom, pogotovo ako vam je do bližeg upoznavanja sa socio-kulturološkim pojmom koji se jednostavno zove 'Amerikana'.

Pošto karte, koje ljubitelji tenisa kupuju mesecima unapred za Indian Wells, služe i za tenis i za avio-transport, putnički kapacitet se često prebaci na obližnji aerodrom Ontario koji većinu letova sa istočnog dela kontinenta prima u večernjim satima. Kad posle toga nađete autoput broj 10, stvari se već lakše kreću. Umesto zvezde severnjače, te prve noći, a uostalom i u toku celog turnira, orijentisaćete se prema reflektorima Indian Wells tenis centra.

Slično misterioznim osvetljenim radnim prostorima u oblakoderima širom Amerike, i radno mesto najboljih svetskih tenisera u Indian Wellsu gori celu noć. To je sasvim suprotno maloj tajni koju ova kalifornijska pustinjska oaza godinama krije: ovaj grad je jedno od retkih mesta u Americi gde reklame i znakovi pokraj puta noću nisu osvetljeni.

Novak Đoković je sa svojim reklamama završio pre dolaska u Indian Wells. Pre samog početka turnira, Nole je bio na jednom od najpopularnijih televizijskih programa u Americi, kao gost poznatog američkog komičara Jaya Lenoa, kod kojeg se uglavnom pojavljuju najvece svetske zvezde. Razlog je naravno Noletova pobeda na prvom i za sada jedinom ovogodišnjem Grand Slam turniru u Australiji, i tom posetom Nole je, meni se čini, bio prvi Srbin na televizijskom programu takvog kalibra, bar ovde u Americi.

Možda Indian Wells nema puno reklama noću, ali u udarnom noćnom terminu u 22:30 – što bi se kod nas moglo uporediti sa terminom od recimo 8 uveče posle dnevnika – to je svakako bila najbolja reklama koju je Novak mogao da napravi sebi i srpskom tenisu.

B92 će od četvrtka biti uz naše tenisere na licu mesta, na Pacific Life Openu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve