Nova vest
Tenis

Nedelja, 10.02.2008.

17:29

Davidenko: "Znao sam da imam šanse"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ruski teniser Nikolaj Davidenko izjavio je posle meča sa Novakom Đokovićem da je "osećao da može da ga pobedi" Novaka Đokovića u Dejvis kup meču, koji je okončan predajom srpskog tenisera pri vođstvu 2:1 u setovima. "Znao sam da nije trenirao i da nije spreman za meč u pet setova. Đoković je prva dva seta odigrao čisto, bez greške U trećem setu sam počeo da igram mnogo bolje, a imao sam i sreću i veliku podršku sa tribina", rekao je Davidenko.

"Bio sam iznenađen kada se Đoković povukao, posebno jer tokom meča nisam primetio da ima probleme, igrao je vrlo dobro, imao kontrolu. Osećao sam posle trećeg seta da mogu da pobedim. Možda je stvarno bio umoran".

Srpski teniser je vodio 3:0 u trećem setu, a zatim dozvolio Davidenku da smanji prednost i osvoji set.

"Gubio sam 3:0 i počeo da se borim. Osvojio sam nekoliko poena i vratio se u set. Bio sam iznenađen", rekao je Davidenko.

Ruski teniser je ocenio da su Đokovićevi zdravstveni problemi bili veliki plus za rusku reprezentaciju.

"Razumem Đokovića. Na Otvorenom prvenstvu Australije je bio u odličnoj formi, a tada vam opada imunitet. Međutim, i mi smo bili nekompletni, pošto Marat Safin nije igrao zbog povrede kolena i temperature od 39 stepeni", naveo je Davidenko, koga su novinari zamolili i za mišljenje o Đokovićevoj pripremi za servis, koja traje neuobičajeno dugo.

"Činjenica je da vam ne olakšava, pošto dugo čekate, spremate se za prijem", rekao je Davidenko.

Rusija je ostala neporažena u Dejvis kupu u 15 poslednjih mečeva na svom terenu, od 1995. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve