Nova vest
Tenis

Nedelja, 10.02.2008.

16:38

Pobeda Troickog za konačnih 2:3

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski teniser Viktor Troicki pobedio je Dimitrija Tursunova u tri seta – 7:6 (9-7), 4:6, 6:3 – u poslednjem meču prve runde Dejvis kupa. Troicki, koji je 114. na ATP listi, tom pobedom je smanjio ukupni rezultat na konačnih 3:2. Ranije u nedelju Rusija je obezbedila mesto u drugoj rundi, jer je Đoković pri vođstvu 2:1 predao zbog povrede meč Nikolaju Davidenku.

Kada je Đoković zbog bolesti predao meč Nikolaju Davidenku Rusija je stekla nedostižnu prednost, pa je meč Troickog i Tursunova izgubio takmičarsku važnost.

To nije sprečilo srpskog tenisera, koji zauzima 114. poziciju na ATP listi, da pokaže sjajnu igru i dođe do zaclužene pobede.

U prvom setu nijedan od tenisera nije uspeo da oduzme rivalui servis, pa je odlučio taj-brejk, u kojem je Srbin imao više nerava.

Tursunov, koji je trenutno 34. igrač sveta, stekao je u drugom setu brejk prednosti, ali je pri servisu za set, na 5:4, počeo gem veoma loše i došao do 0-40. Ipak, Rus je uspeo da se vrati, osvojio pet uzastopnih poena i set.

U trećem setu Troicki je iod samog početka delovao koncentrisanije, napravio je brejk za 2:0, Tursunov mu je uzvratio, ali je Troicki ponovo uspeo da stekne prednost i rutinski privede meč kraju.

Srbija će u septembru igrati u plej ofu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, a protivnika će znati tek posle žreba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve