Nova vest
Tenis

Utorak, 29.01.2008.

13:07

Fed kup: Srbija, Poljska i Rumunija

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Teniska reprezentacija Srbije igraće u Grupi D Federejšn kupa sa selekcijama Rumunije i Poljske, odlučeno je žrebom u Budimpešti. Pošto je prilikom rangiranja merodavna rang lista, prva teniserka u žrebu je Jelena Janković, druga Ana Ivanović, a naša selekcija postavljena je za prve nosioce u borbama na turniru Prve grupe Evro-Afričke zone Fed kupa, odnosno borbama za plej-of i popunu Svetske B grupe.

Podsetimo, selekciju Srbije čine: Ana Ivanović (2), Jelena Janković (4), Ana Jovanović (250) i Teodora Mirčić (269).

Srbija će prvi put nastupiti u kompletnom sastavu, sa dve od četiri najbolje teniserke sveta i veliki je favorit za pobedu na ovom takmičenju.

Poljakinje, koje su u Melburnu zabeležile najveći uspeh u poslednjih nekoliko godina, nisu došle u kompletnom sastavu jer će odsustvovati Margareta Domačovska, ali je u Mađarskoj Agnješka Radvanska – 21. teniserka sveta.

Jankovićeva će igrati sa Agnješkom Radvanskom, a Ivanovićeva sa Ursulom Radvanskom, koja je tek 215. teniserka na WTA listi.

Rumunke, koje je naša selekcija pobedila u Plovdivu bez tada povređene Ane Ivanović, dolazi u kompletnom sastavu, ali ne bi trebalo da budu ozbiljnija pretnja: Jona Raluka Olaru (59), Sorana Mihaela Kirstea (112), Monika Nikulesku (150) i Simona Halep (bez plasmana na WTA listi).

Samo pobednice četiri grupe nastavljaju takmičenje u polufinalu, a finalistkinje idu u doigravanje za popunu Svetske B grupe, koju čini grupa od osam reprezentacija plasiranih od devetog do 16. mesta.

Sastavi svih grupa:

GRUPA A
Holandija
Bugarska
Luksemburg
Portugal

GRUPA B
Švajcarska
Velika Britanija
Danska
Mađarska

GRUPA C
Belorusija
Švedska
Slovenija
Gruzija

Termini odigravanja mečeva biće objavljeni naknadno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve