Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 28.01.2008.

16:13

Obradović: Novak uskoro broj 1

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović ocenio je da Novak Đoković već sada ima igru kojom zaslužuje prvo mesto na ATP listi. Posle pobede u Melburnu, najbolji srpski teniser ostao je na trećoj poziciji liste najboljih svetskih tenisera, ali je borba za prvo mesto sada potpuno otvorena. Obradović kaže da Đoković vrlo brzo može do vrha. Ipak, plan koga mora da se pridržava je manji broj turnira između gren slem takmičenja.

"Đoković je po igri dokazao da već sada zaslužuje da bude broj 1, a da će u budućnosti to skoro sigurno i biti. Ključ je u planu i rasporedu turnira. Prošle godine, Federer je osvojio tri, a Nadal jedan gren slem turnir i na osnovu toga oni drže vrh. Onaj ko osvaja gren slemove, na kojima titula donosi 1000 bodova, taj uzima najveći deo bodova, onaj lavovoski deo bodova koji je neophodan da biste bili na vrhu liste."

Obradović je sa posebnim zadovoljstvom ispratio uspehe naših tenisera u Melburnu, s obzirom da Srbiju u okviru 1. kola Svetske grupe Dejvis kupa očekuje teško gostovanje u Rusiji. Ipak, on smatra da će srpska ekspedicija posle Australian Opena otputovati u Moskvu sa ogromnim samopouzdanjem.

Opširniji razgovor sa selektorom srpske Dejvis kup reprezentacije pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve