Nova vest
Tenis

Subota, 26.01.2008.

16:06

Đoković: "Znam da sam favorit"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je svestan da će biti favorit na nedeljnom meču sa 38. igračem sveta Žo-Vilfredom Congom iz Francuske u finalu Otvorenog prvenstva Australije. "Gledajući po plasmanu na svetskoj rang listi favorit sam. Imam više iskustva u ovako važnim mečevima i već sam igrao finale na gren slem turniru", rekao je Đoković na konferenciji za novinare u Melburnu.

Đoković će u svom drugom pokušaju da osvoji gren slem titulu morati da potvrdi odličnu partiju iz polufinala takmičenja, kada gde je pobedio najboljeg tenisera sveta i aktuelnog šampiona Rodžera Federera iz Švajcarske.

"Veoma je opasno kada u finalu grend slema prvi put igraš sa protivnikom koji nema šta da izgubi. Conga jednostavno proživljava svoj san. Plasman u finale Australian opena za njega je veliki uspeh, tako da verujem da će se truditi i da pobedi", rekao je treći nosilac u Melburnu.

Đokovićevu ocenu potvrduju i odlične partije Conge, koji je na prvom grend slemu godine eliminisao drugog, osmog, devetog i 14. nosioca: Rafaela Nadala, Rišara Gaskea, Endija Mareja i Mihaila Južnog.

"Gledao sam njegove mečeve i bio sam, kao i svi ostali, impesioniran. Igrao je zaista dobro, posebno u polufinalu. Srećan sam što igram protiv mladog igrača, ne protiv uobičajenih protivnika. Trudiću se da se taktički dobro pripremim", ocenio je 20-godišnji srpski teniser.

Conga je imao i dan više za odmor, ali je Đoković naveo da ne očekuje da će to biti prednost Francuza.

"Svakako je bolje kada imaš više vremena za odmor, ali se ne osećam previše umorno ili isrcpljeno. Sve mečeve sam dobio bez izgubljenog seta. Psihički sam doduše iscrpljen. Imam i ja, ipak, dan odmora, tako da sam siguran da ću biti spreman", istakao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve