Nova vest
Tenis

Petak, 25.01.2008.

19:42

Svetski mediji o pobedi Đokovića

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Neranjivost Rodžera Federera probušena je, zatim izmlaćena i na kraju rastrgnuta u 'Melburn parku', a svetski broj jedan surovo je izbačen sa Australijan opena", piše u izveštaju agencije Rojters nakon trijumfa Novaka Đokovića nad Rodžerom Federerom, sa 3:0, u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije.

Asošijejted pres ocenio je da Federer "nije ličio na igrača koji je osvojio 13 grend slem titula".

"Emotivni Đoković mnogo je doprineo tome da Federer nije ličio na sebe, pošto je pogodio 13 asova i 50 viner poena i uglavnom izbegavao problema sa živcima, koji su ga povremeno mučili", naveo je AP.

Komentatori radija Australijan opena preneli su vest o velikoj pobedi usklikom "Kralj je pao!". Đoković je ovim trijumfom prekinuo niz od 10 uzastopnih grend slem finala Federera.

"Mora da je ovo čudesan dan u Srbiji, koja ima muškog finalistu, ženskog finalistu i finalistu u mešovitom dublu na Australijan openu", kazao je komentator američkog ESPN-a.

Rojters je ocenio da je Đoković bio "gromovit", a Federer "trom".

"Đoković je jednostavno bio previše snažan, previše stabilan. Federer se u finalu Otvorenog prvenstva SAD prošlog septembra provukao, a sada je Srbin uvek bio ispred", preneo je Rojters.

Francuska agencija AFP ocenila je da ovo jeste iznenadjenje, ali da nije potpuno neočekivano.

"Poraz Federera jeste neočekivan, ali se zna da Đoković može da igra čvrsto ceo dan...Danas je dominirao, a Federer je igrao sporije nego obicno i često je morao da se brani", naveo je Frans Pres.

Zvanični sajt turnira bio je zatrpan komentarima navijača i pozdravima Đokoviću, a novinar te stranice ocenio je da je pobeda bila "impresivna".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve