Nova vest
Tenis

Petak, 25.01.2008.

09:23

Zimonjić i Sun u finalu!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nenad Zimonjić plasirao se pre nekoliko minuta u finale mešovitih dublova. Zimonjić i Kineskinja Tijantijan Sun pobedili su u polufinalu Marka Noulza i Zi Jan – 4:6, 7:5, i 10:6 u velikom taj-brejku. Srpsko-kineski par u finalu igra sa Indijcima Sanijom Mirzom i Mahešom Bupatijem.

Zimonjić i Sun do zaslužene pobede su stigli tek posle velike drame i neverovatnog broja propuštenih šansi da se odvoje.

U prva dva seta Kineskinja je gubila svoj prvi servis-gem, oba puta rivali su vodili po 2:1, i oba puta propuštali fantastične prilike već u sledećem gemu, na servis Zi Jan. U četvrtom gemu prvog seta oni su propustili dve, u sledećem setu tri brejk lopte.

Kada su konačno oduzeli servis rivalima, učinili su to tek četrnaestom brejk-loptom, i tada tek trećom u gemu.

Od tog trenutka Zimonjić i Sun preuzimaju kontrolu i dobijaju dvanaesti gem drugog seta, čime su izborili veliki taj-brejk.

Psihološku prednost pretvorili su u brzih 6:1 i 7:2. Tada je Noulz zaigrao odlično, rezultat je smanjen na 7:5, ali Bahamac i Kineskinja nisu mogli više od toga.

Zimonjić sada ima priliku da osvoji drugi trofej u miksu na Ozi Openu, posle 2004, kada je osvojio titulu sa Jelenom Bovinom.

Takođe, on bi mogao da osvoji drugi srpski miks trofej na gren slem turnirima u poslednjih godinu dana, pošto je Jelena Janković osvojila Vimbldon u toj konkurenciji.

Finale mešovitih dublova igra se u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve