Nova vest
Tenis

Sreda, 23.01.2008.

21:18

Ana i JJ u borbi za srpsko finale

Izvor: A K

Autor:A K

Default images

Ana Ivanović i Jelena Janković nastupaju noćas u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije. Prva će na teren Rod Lejver arene izaći Jankovićeva, koja se, najranije od 3,30h po centralnoevropskom vremenu, sastaje sa Marijom Šarapovom, a odmah posle tog meča na programu je duel Ane Ivanović i Danijele Hantuhove.

Jankovićeva je do sada dobila jedan od ukupno četiri duela sa Šarapovom, prošle godine na travi u Birmingemu (4:6, 6:3, 7:5). Sa druge strane, Ruskinji su pripala oba okršaja na tvrdoj podlozi, u Njujorku i Pekingu, odigrana 2004. godine.

Iako je ove godine tek peti nosilac u Melburnu, Šarapova je briljirala u dosadašnjem toku takmičenja. Za sada je bez izgubljenog seta, a u poslednja tri meča izgubila je ukupno 9 gemova i tri puta dobijala set bez izgubljenog gema, uključujući i drugi u četvrtfinalnom duelu sa glavnim favoritom Žistin Enan, kada je bilo 6:4, 6:0.

Drugo polufinale biće četvrti susret Ivanovićeve i Hantuhove. Mlada Beograđanka vodi sa 2:1. Sva tri meča odigrana su prošle godine. U Hertogenbošu, na travi, bilo je 2:0 za Hantuhovu, (6:3, 6:1), ali je Ivanovićeva zatim preokrenula pobedama u Luksemburgu (3:6, 6:4, 6:4) i Madridu (6:2, 7:6).

U večernjem programu igra se prvo muško polufinale, Nadal - Tsonga, dok Đoković i Federer nastupaju u petak.

U konkurenciji juniorki naša Bojana Jovanovska, peti nosilac, sastaće se u četvrtfinalu sa Arančom Rus iz Holandije, od 11h ujutro po lokalnom vremenu ne terenu br. 10.

Interesantno je da je Srbija zabeležila do sada najveći uspeh posle prošlogodišnjeg Rolan Garosa, i sa tri predstavnika u polufinalu najuspešnija je nacija na početku ove sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve