Nova vest
Tenis

Sreda, 23.01.2008.

12:13

Ana Ivanović: "Kao u snu"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolja teniserka Srbije Ana Ivanović opisala je plasman troje srpskih tenisera u polufinale otvorenog prvenstva Australije kao ostvarenje sna. Ana je u sredu ujutro pobedila Venus Vilijams, čiju sestru Serenu je dan ranije eliminisala Jelena Janković. Novak Đoković je odmah zatim izbacio Davida Ferera, pa Srbija drugi put na poslednja četiri gren slema ima tri predstavnika u polufinalu.

"Znam da u Srbiji imamo veliku podršku. Kada god pričam sa ocem, koji je kod kuće, on mi prenosi da nas svi tamo prate. To je sjajno za tenis, koji je postao izuzetno popularan u Srbiji, mnogo dece počelo je da ga igra. Zaista je neverovatno imati dva ili tri predstavnika u polufinalu gren slema", rekla je Ivanovićeva na konferenciji koja se održavala dok je još trajao Đokovićev meč.

U ženskom polufinalu igraće četiri devojke iz istočne Evrope, a Ivanovićeva kaže da je to logična posledica odlučnosti.

"Ljudi sa istoka Evrope veoma su odlučni, žele dokazivanje i uspeh. Veliki smo borci i imamo takmičarski duh. To se vidi iz rezultata nas, ili recimo Rusa. Ali ne treba generalizovati priče, dobri teniseri dolaze sa svih strana sveta".

Ana je odala priznanje Venus na velikoj borbi u meču četvrtfinala.

"Bio je ovo neverovatan meč i oduševljena sam što sam prošla dalje. Igrale smo mnogo zaista dugih poena, a Venus je veliki protivnik. Igrala je zaista dobro, ona je sjajna takmičarka. Nije bilo lako osvajati poene protiv nje. Za svaki je trebalo dobro da se potrudim".

Anina sledeća protivnica je Danijela Hantuhova, sa kojom je strpska teniserka igrala tri puta.

"Hantuhova je definitivno u seriji, igra sjajan tenis. Biće to veoma težak meč, ali i velika prilika za nas. Radujem se izazovu. Imala sam sa njom nekoliko zaista teških duela. Ja sam pobedila dva puta, ona jednom, na travi. Jedva čekam da joj se revanširam".

Ivanovićeva se posle pobede ponovo zahvalila kondicionom treneru Skotu Birnsu.

"Vrlo sam srećna kada vidim rezultate treninga, jer sam se zaista trudila. Dosta sam trčala uz stepenice, uz brda, radila sam u teretani, na terenu poboljšavala rad nogu. Zabavno je raditi sa Skotom. Ranije sam radila sa mnogim trenerima, ali se nikada nisam toliko zabavljala vežbajući", rekla je Ana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve