Nova vest
Tenis

Sreda, 23.01.2008.

09:13

Ana sa Hantuhovom za finale

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale Otvorenog prvenstva Australije pobedom nad osmom nositeljkom Venus Vilijams iz SAD – 7:6 (7-4), 6:4. U polufinalu njena rivalka biće Danijela Hantuhova (9) iz Slovačke, koja je lako pobedila Poljakinju Agnješku Radvansku (29) 6:2, 6:2. Ana, koja je treća na WTA listi i četvrti nosilac Ozi opena, prekinula je niz od četiri pobede starije sestre Vilijams bez izgubljenog seta.

Drugi meč dana na Rod Lejver areni nije doneo vrhunski tenis, ali je srpska teniserka napravila manje grešaka od rivalke i zasluženo ušla u polufinale.

Ana je osvojila prvi gem meča, a onda je usledila serija od šest brejkova, posle koje su se obe teniserke stabilizovale i stigle do taj-brejka.

Ana je tada slomila Venus na šestom poenu, kada je pri rezultatu 3-2 odigrala jedan od najlepših udaraca na meču i u promenu strana ušla sa prednošću.

Psihološki pritisak naterao je Venus na smeč u mrežu iz čiste pozicije, odmah zatim bilo je i 6:2 za našu teniserku, a novi smeč u mrežu Amerikanke okončao je prvi set.

Venus je mnogo bolje počela drugi deo meča, u kojem je povela 3:0. Od tog trenutka na terenu je bila samo jedna teniserka.

Ana je brzo izjednačila na 3:3, preuzela kontrolu i servirala za pobedu. U desetom gemu ona je spasla dve brejk lopte i sa četiri uzastopna poena izborila pobedu.

Meč je trajao sat i 46 minuta.

Ana će igrati treće polufinale na poslednja četiri gren slema, a do sada nije prošla dalje od treće runde.

Njena sledeća rivalka Hantuhova igrala je u četvrtfinalima tri puta u nizu, ali ne posle 2003. godine.

U tri dosadašnja duela, sva tri u 2007. godini, Ana je pobedila dva puta, uključujući i trijumf na WTA šampionatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve