Nova vest
Tenis

Utorak, 22.01.2008.

11:18

AO: Nadal konačno do polufinala

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rafael Nadal nastavio je u snažnom stilu da pobeđuje svoje rivale na Australijan Openu. On je sa 3:0 – po setovima 7:5, 6:3, 6:1 pobedio Finca Jarka Nieminena, pa će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela Žo-Vilfrid Conga – Mihail Južnji.

Trostruki pobednik Rolan Garosa spasao je dve set lopte pre nego što je dobio prvi set, pa je u nastavku imao olakšan posao.

"Ovo je treći meč da moram da spašavam set lopte i srećan sam što imam uspeha u tome", rekao je Nadal.

Nieminen nije bio toliko srećan.

"Uvek je teško vratiti se u duel, pogotovo kada igrate protiv Nadala. Morate mnogo lopti da udarite, da izgubite mnogo energije i zbog toga je bitno da protiv njega dobijete prvi set", odgovorio je Nieminen.

Nadalu je ovo prvi put da je prošao četvrtfinale na Ozi Openu. Ni u Njujorku nikada nije stigao među četvoricu najboljih.

"Bolje je nego što sam zamišljao. Srećan sam, jer je bitno da prođem četvrtfinale. Ukoliko stignem u finale, biće to ostvarenje mog sna. Dobro sam počeo sezonu. Finale u Čenaju, sada sam u polufinalu ovde....", kaže Nadal.

Meč je trajao dva časa i 19 minuta.

"Moram da počinjem mečeve mnogo bolje. Baš kao duel protiv Matjua. Mnogo agresivnije, da budem više u terenu i da osvajam poene forhendima", tvrdi Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve