Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 21.01.2008.

16:46

Novak:Spremio sam taktiku za Ferera

Izvor: A K

Autor:A K

Default images

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je nakon plasmana u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu da je za narednog protivnika, Španca Davida Ferera, "spremio posebnu taktiku" . "Jedno je sigurno - Ferer će pokušati da me maksimalno izmori i da poene igra što je moguće duže. Ovoga puta spreman sam za Ferera, za razliku od Mastersa u Šangaju krajem prošle godine, kada sam izgubio zbog premora i dekoncentracije", rekao je Đoković.

Treći svetski reket naglasio je da će njegova igra protiv Ferera biti znatno drugačija i da je u svakom pogledu potpuno spreman da "stigne što dalje u Melburnu".

"Osnovna promena u mojoj igri zasnovana je na činjenici da sam sada znatno svežiji nego što sam bio u Šangaju. Pevaće se sada druga pesma!", poručio je srpski teniser.

Ukoliko savlada Ferera, Đoković bi u polufinalu mogao da "ukrsti rekete" sa najboljim teniserom sveta - Rodžerom Federerom.

"Ne bih sada da govorim o tome šta bi bilo ukoliko pobedim Ferera. Očekuje me u četvrtfinalu opasan protivnik i moram sada da se skoncentrišem na taj duel. Ferer nema šta da izgubi, tako da očekujem veliku borbu. Videćemo šta će biti na kraju," zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve