Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 21.01.2008.

02:51

AO: Ana Ivanović u četvrfinalu

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u duelu 4. runde pobedila 17-godišnju Karolinu Voznijacki rezultatom 6:1, 7:6 (7-2). Njena naredna protivnica je Venus Vilijams koja je savladala Martu Domačovsku sa 2:0. Ivanovićeva je prvi set rutinski rešila u svoju korist, ali je u drugom setu imala mnogo poteškoća, pošto je Dankinja vodila sa 5:3. Ipak, Ana nije dozvolila gubitak prvog seta na turniru, spasla je dve set lopte i obezbedila prolaz u najboljih osam.

Treća teniserka sveta je od samog starta zaigrala agresivno i došla do brejka prednosti. Ana je dikitirala tempo i isključivo je od nje zavisilo kako će se poen završiti, pošto je Karolina Voznijacki uglavnom čekala grešku rivalke.

Volej Ivanovićeve funkcionisao je besprekorno, kretanje je bilo na vrlo visokom nivou, što je, uz standardne razorne vinere iz forhenda, bilo dovoljno za vođstvo od 1:0 u setovima nakon 31 minuta igre. Zanimljiv je podatak da mlada Dankinja tokom celog prvog seta nije napravila nijedan direktan poen.

Karolina Voznijacki je na početku drugog seta totalno promenila pristup i zaigrala mnogo ofanzivnije i odlučnije, pošto je nestala trema uzorkovana prvim nastupom na areni Rod Lejver. Karolina je vrlo lako čuvala svoj servis, a onda joj je Ana u petom gemu, sa tri greške iz forhenda, poklonila brejk za prednost od 3:2.

Karolina je imala znatno više poverenja u svoje udarce, a Ana je bila zatečena naglim usponom u igri protivnice, pa je pravila nedopustivo veliki broj neiznuđenih grešaka. Duboke i precizne loptice, uz niz propusta naše igračice, dovele su Dankinju u situaciju da servira za izjednačenje, ali je Ivanovićeva neutralisala dve set lopte, a potom došla do 5:5.

Ana je imala meč loptu u dvanaetom gemu, ali je Karolina Voznijacki odigrala hrabro i uspela da izbori taj brejk. Srpkinja je u "dodatnom gemu" uspela da podigne nivo igre i zasluženo došla do četvrtog trijumfa na ovogodišnjem turniru u Melburnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve