Nova vest
Tenis

Četvrtak, 10.01.2008.

15:09

Đoković: Srećan ako se ponovi 2007.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Najbolji srpski treniser i zvanično treći igrač sveta Novak Đoković uoči prvog godišnjeg gren slem turnira u Melburnu kaže da bi bio srećan ukoliko bi u sezoni koja počinje ponovio prošlogodišnje rezultate, ali veruje da može i više od toga. "Bio bih, naravno, zadovoljan da ponovim uspehe iz protekle sezone, ali znam da mogu i više od toga, da mogu da napravim i korak bliže prvom mestu. Moram da napredujem u nekim segmentima igre i svesan sam te činjenice", rekao je Đoković za Rojters.

Reprezentativac Srbije, koji je 2006. godnu završio na 16. mestu ATP liste, priznaje da nije očekivao da će tako brzo stići do treće pozicije i dodaje da je to bio rezultat izuzetno napornog rada.

"Brzo sam stigao do vrha, a sada mi predstoji da branim to što sam ostvario, a to je u današnjem tenisu najteže. Moj cilj je, znači, da odbijem napade konkureneta i da pokušam još više da se približim Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru", rekao je najbolji srpski teniser.

Iako su ga mnogi stručnjaci proglasili za "prirodnog naslednika" Federera na tronu, Đoković kaže da ne razmišlja na taj način.

"Borba za prvo mesto je samo deo našeg rivalstva. Federer je za mene protivnik kao svaki drugi. Naravno, sva slava i poštovanje pripadaju njemu, jer je najbolji teniser sveta, ali za mene to više nema značaja kada počnemo da igramo. Tom činjenicom sam bio impresioniran do pre godinu dana, ali sada više ne", kaže Đoković.

"Sada u meč sa Federerom, kao i protiv svakog drugog tenisera, ulazim sa željom da pobedim, jer mi je cilj da i sam postanem veliki šampion", rekao je Đoković.

Srpski as kaže da je do prekretnice u njegovoj karijeri i promene stava u odnosu na najbolje igrače došlo na turniriima masters serije u Indijan Velsu i Majamiju.

"Tada sam počeo da nižem pobede u seriji i, što je još važnije, da dobijam velike mečeve. Posle Indijan Velsa i Majamija stekao sam ogromno samopouzdanje i definitivno sam shvatio da mogu da stignem do vrha", rekao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve