Nova vest
Tenis

Petak, 04.01.2008.

16:19

Ana i Jelena zajedno u Fed kupu

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Vraneš saopštio je danas spisak teniserki za turnir prvog kola prve grupe Evro-afričke zone Federejšen kupa, na kome bi trebalo da igraju i Jelena Janković i Ana Ivanović. Dve najbolje srpske teniserke do sada nisu zajedno igrale za Fed kup reprezentaciju, ali bi to mogle da učine na turniru koji će se od 28. januara do 2. februara igrati u Budimpešti. Vraneš je u tim pozvao i Anu Jovanović i Teodoru Mirčić.

"Želja nam je da naše najbolje teniserke zaigraju u Fed kupu. Sa njima imamo tim za osvajanje takmičenja, a u Budimpešti gotovo da nema reprezentacije koja bi mogla da nam stane na put", rekao je Vraneš, a preneo Teniski savez Srbije.

Izmene u sastavu ekipe moguće su sve do žreba za turnir, na kome će se Srbija boriti za plasman u baraž za popunu Svetske B grupe.

"Najvažnije je da sve igračice budu zdrave i nadamo se da će biti u mogućnosti da ponovo brane boje naše zemlje. Na užem spisku su i Vojislava Lukić, Natasa Zorić, Ana Veselinović", dodao je Vraneš.

Plasman u baraž u Budimpešti će pokušati da izbore i selekcije Belorusije, Danske, Bugarske, Gruzije, Velike Britanije, Mađarske, Luksemburga, Holandije, Poljske, Rumunije, Slovenije, Švedske i Švajcarske.

Reprezentacije će biti podeljene u četiri grupe, a pobednici će se plasirati u mini plej-of u kome će se boriti za mesto u baražu za popunu Svetske B grupe.

Srbija je prošle godine, prvi put u istoriji, u Plovdivu izborila plasman u baraž za popunu Svetske grupe, ali je u Košicama, bez Ane Ivanović i sa povređenom Jelenom Janković, izgubila od Slovačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve