Nova vest
Tenis

Četvrtak, 15.11.2007.

12:00

Đoković poražen i od Nadala

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da ostvari nijednu pobedu na Masters kupu u Šangaju. U trećem kolu zlatne grupe Đoković je poražen od Rafaela Nadala u dva seta – 6:4, 6:4, za sat i 44 minuta. Đoković je već ranije izgubio sve izglede da se plasira u polufinale. Nadal čeka rasplet u grupi, posle meča Gaske – Ferer, koji se igra u toku popodneva. U slučaju da se taj meč završi pobedom Gaskea 2:1, odlučivaće gem-količnik, a u svakoj drugoj varijanti, Nadal je sigurni polufinalista.

Rasplet u "crvenoj grupi" biće poznat u petak.

Đoković je ponovo, kao i u prethodna dva meča, imao više neiznuđenih grešaka nego obično, ali je pružio daleko bolju partiju nego protiv Ferera i Gaskea, kada je takođe poražen bez osvojenog seta.

Međutim, ovog puta je na suprotnoj strani imao fantastičnog Nadala, koji je igrao izvanredno i zasluženo zabeležio pobedu.

U prvom setu Nadal je Đokoviću rano oduzeo dva gema, pre nego što je naš teniser vratio jedan servis.

Već u trećem gemu drugog seta Nadal pravi odlučujući brejk.

Đoković se nije predao, odigravši najbolji set na turniru, u osmom gemu imao je dve brejk lopte, ali nije uspeo da oduzme rivalu gem.

Nadal je od osam dosadašnjih mečeva sa našim asom dobio šest.

Nagradni fond završnog turnira sezone je 4.450.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve