Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 12.11.2007.

15:37

Gonzales šokirao Federera

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Čileanac Fernando Gonzales napravio je veliko iznenađenje u prvom kolu Masters kupa, pošto je u okviru "crvene" grupe savladao vodećeg svetskog tenisera Rodžera Federera sa 2:1, po setovima 3:6, 7:6 (7:1), 7:5.

To je prva pobeda 27-godišnjeg Gonzalesa nad Federerom posle 10 neuspešnih pokušaja, uključujući i onaj iz finala ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Australije i prvu put u poslednje četiri godine da je Švajcarac izgubio dva uzastopna meča (poražen na Mastersu u Parizu od Nalbandijana).

Federer je imao pet brejk lopti u odlučujućem setu, ali je Gonzales uspeo da zadrži servis i na kraju trijumfuje sa 7:5 za konačnih 2:1, posle 2 sata i 8 minuta igre.

Posle do sada jedinog poraza u prvoj fazi takmičenja na jednom završnom turniru, Federer će za plasman u polufinale sada najverovatnije morati da pobedi i Endija Rodika i Nikolaja Davidenka u preostalim mečevima "crvene" grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve