Nova vest
Tenis

Subota, 10.11.2007.

18:08

Enan prejaka za Anu

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je u polufinalu VTA šampionata u Madridu. Bolja od nje bila je Belgijanka Žistin Enan u dva seta – 6:4, 6:4, nakon sat i 45 minuta igre. U finalu, u nedelju, Belgijanka će za titulu igrati protiv Marije Šarapove koja je u prvom polufinalu savladala Anu Čakvetadze.

Obe teniserke nisu bile na svom uobičajenom nivou tokom ovog duela, čemu svedoči i broj duplih grešaka (Enan 9, Ivanović 5).

Ana je veliku priliku propustila na samom startu. Naša teniserka je sjajno otvorila meč, potpuno je iznenadila Belgijanku, i povela sa 2:0. Tada je usledio dugačak gem koji je Enan uspela da dobije, a nakon toga i još četiri u nizu, pa je ubrzo povela sa 5:2. Ana je do kraja seta dobila dva gema zaredom, ali više od toga nije mogla, pa je prvi set pripao Belgijanki.

Drugi set počinje sa tri uzastopna gema za Enan, i činilo se da će tada Belgijanka lako privesti meč kraju. Ipak, Ana se nije predala, i uzvratila je istom merom, pa je nakon šest gemova drugog seta rezultat ponovo izjednačen – 3:3. Tada prva teniserka sveta ponovo podiže nivo igre na potreban nivo, pravi novi brejk, i ubrzo dolazi do 5:3. U desetom gemu prvi vođstvu Belgijanke 5:4, Ana je imala 0-30 i priliku da se vrati, ali je ispustila i tu prednost, pa će u finalu igrati Enan.

Nagradni fond turnira u Madridu iznosi 3 miliona dolara, a pobednica će dobiti trećinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve