Nova vest
Tenis

Četvrtak, 08.11.2007.

00:03

Ana na korak od polufinala Mastersa

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Ana Ivanović uspela je da ostvari i drugu pobedu u okviru crvene grupe na Masters kupu u Madridu i značajno se približi plasmanu u polufinale prestižnog turnira. Ona je sa 6:2 i 7:6(9) pobedila Slovakinju Hantuhovu za 2 sata i 12 minuta igre. Preostao joj je samo jedan meč sa Marijom Šarapovom, koja je u prvom kolu savladala, takođe, Danijelu Hantuhovu koja je bez šansi za prolaz u polufinale.

Ana je silovito otvorila prvi set tri puta oduzevši servis Hantuhovoj, a onda je pri 5:0 nula izgubila svoj servis. Hantuhova se nije predavala pa je dobila i svoj servis i smanjila na 5:2. Međutim, Ana je na svoj servis imala dve set lopte, duplom servis greškom ostala na jednoj, ali ipak je gem osvojila as servsom za 6:2 u prvom setu.

Već u nastavku meča Ana je imala dve brejk prilike. Posle čak šest izjednačenja Hantuhova se odbranila i povela sa 1:0. Izjednačeno je bilo i u drugom gemu, ali naša teniserka nije dozvolila Hantuhovoj da dođe u priliku da joj uzme servis. Ana je odmah oduzela servis Slovakinji i povela sa 2:1. Vodila je i sa 4:2, ali je izgubila dva uzastopna gema i Hantuhova je izjednačila na 4:4.

Još jedan maratonski gem viđen je u drugom setu, a osvojila ga je Hantuhova i povela sa 5:4. Na 5:5 Ana je imala dve brejk šanse. Hantuhova je došla do izjednačenja, ali je Ana u ključnom momentu uspela da osvoji gem na servis protivnice i servira za meč pri rezultatu 6:5.

Međutim, Slovakinja nije dozvolila Ani da se raduje pa se ušlo u taj brejk. Ana je na 6:5 i servis Hantuhove imala set meč loptu, a onda je u tu priliku došla Hantuhova. Na 8:7 Ana je došla u novu priliku da završi meč ali nije uspela, već je Hantuhova sa dva vezana poena došla do brejk šanse. Novo izjednačenje desilo se pri rezultatu 9:9. Tada je Ana vezala dva poena i pobedila sa 11:9.

"Ovo je moj možda drugi najduži taj brejk u životu. Veoma sam srećna zbog dve pobede, uživam što sam ovde. Prijaće mi odmor posle ovako napornih mečeva. Bila sam umorna posle tri seta juče i potrudila sam se da u ovom meču ne odigram i treći set. Publika je bila sjajna i puno im hvala na podršci", rekla je Ana Ivanović.

Ana Ivanović .................... 2-0 (4:1)
Marija Šarapova ............. 1-0 (2:0)
Svjetlana Kuznjecova .... 0-1 (1:2)
Danijela Hantuhova ...... 0-2 (0:4)

U četvrtak igraju Kuznjecova i Šarapova, u petak se sastaju Ivanović - Šarapova i Kuznjecova - Hantuhova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve