Nova vest
Tenis

Subota, 20.10.2007.

15:24

Nalbandijan bolji od Đokovića

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale turnira Masters serije u Madridu, pošto ga je u polufinalu savladao David Nalbandijan rezultatom 6:4, 7:6 (7-4). Ključni udarac za trijumf Argentinca bio je servis, koji ga je fantastično služio tokom čitavog meča. Nalbandijan je u Madridu doživeo renesansu i napravio ubedljivo najbolji rezultat ove sezone (prethodno mu je najveći uspeh bilo četvrtfinale u Barseloni). Đoković je plasmanom u polufinale zaradio 85 hiljada dolara i 225 ATP poena.

Naš teniser je bio vidno umoran posle iscrpljujućih dvoboja prethodnih dana, pa je pravio mnogo više propusta nego inače. Sa skoro duplo više neiznuđenih grešaka nego direktnih poena (34-18) i čak pet dvostrukih servis grešaka Đoković nije mogao ni da očekuje bolji rezultat protiv zahuktalog Argentinca.

Nalbandijan je u ranoj fazi prvog seta oduzeo servis rivalu i spasavši jednu brejk loptu došao do vođstva.

David je u drugom setu do rezultata 6:5 imao čak 90% ubačenog prvog servisa i bez problema osvajao gemove na svoj servis, ali je Novak u 12. gemu uspeo da stigne do set lopte. Nažalost, nije je iskoristio i ušlo se u taj brejk.

Nalbandijan već na startu pravi mini-brejk, Đoković početničkom greškom iz bekhenda poklanja rivalu vođstvo od 3:1, a nešto kasnije duplom greškom četiri vezane meč lopte. Momak rodom iz Kordobe je sjajnim servisom okončao susret i došao do prilike da se bori za šestu titulu u karijeri.

U meču Đokovića i Nalbandijana bilo je dosta simbolike, bio je to okršaj sadašnjeg i nekadašnjeg 3. teniser sveta. Njihov jedini pređašnji duel dogodio se u Montrealu, kada je Đoković nakon trijumfa nad Nalbandijanom savladao (tada) prvu trojicu igrača na ATP listi – Rodika, Nadala i Federera.

Nalbandijan je u Madridu u prilici da ponovi taj podvig, pošto je već savladao Nadala i Đokovića, a u finalu ga čeka bolji iz susreta Federer – Kifer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve