Nova vest
Tenis

Petak, 19.10.2007.

16:14

Đoković u polufinalu Madrida!

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je 49. igrača sveta Marija Ančića iz Hrvatske sa 2:0 (7:6, 6:2) u četvrtfinalu turnira Masters serije u Madridu. Đoković, koji je treći favorit za osvajanje turnira u Madridu, u polufinalu takmičenja igraće sa 25. teniserom sveta Davidom Nalbandijanom iz Argentine koji je savladao Španca Rafaela Nadala sa 2:0 u setovima (6:1, 6:2).

Djoković, koji je trenutno treći teniser sveta, sa Nalbandijanom se sastao samo na ovogodišnjem Mastersu u Montrealu, kada je pobedio 25. igrača na ATP listi sa ubedljivih 2:0 (6:2, 6:3).

Najbolji srpski teniser nije lako stigao do polufinala turnira u Madridu što će mu doneti 85.000 evra i 225 bodova na svetskoj ATP rang listi.

Ančić je, naime, već u prvom gemu imao tri brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Obojica tenisera su do kraja prvog seta sigurno čuvali svoj servis, pa se ušlo u taj brejk u kome je Đoković, kao i u ostalim prelomnim trenucima meča, potpuno dominirao.

Đoković je osvojio dva uvodna poena, ubrzo poveo i sa 5:1, a do prednosti od 1:0 u setovima došao dobivši taj brejk sa 7:2.

Slično je počeo i drugi set u kome je Ančić poveo sa 1:0, a zatim ponovo imao tri brejk lopte u drugom gemu. Đoković se, ipak, ponovo spasao, a zatim iskoristivši svoju prvu brejk loptu osvojio gem na servis protivnika i poveo sa 2:1, a ubrzo i sa 3:1.

Đoković je iskoristio i sledeću brejk loptu pa je i peti gem dobio na servis protivnika za vođstvo od 4:1, ubrzo poveo sa 5:1, a drugi set rešio u svoju korist 6:2.

Najbolji teniser sveta Rodžer Federer nije imao previše problema sa Špancem Felisijanom Lopesom pobedivši ga sa 7:6, 6:4, pa će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Fernando Gonsales - Nikolas Kifer.

Nagradni fond turnira u Madridu je 2.082.500 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

16 h

U fokusu

Vidi sve