Nova vest
Tenis

Sreda, 17.10.2007.

20:09

Đoković u trećem kolu Madrida

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Madridu. Đoković je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom je uz dosta muke savladao Španca Fernanda Verdaska sa 2:1, po setovima 6:7 (7), 6:3, 6:3, nakon nešto više od dva ipo sata igre. Naredni protivnik srpskog tenisera biće još jedan domaći teniser Huan Karlos Ferero koji je bio bolji od sunarodnika Karlosa Moje u dva seta – 7:6, 6:4.

Novak je u meču sa Verdaskom imao puno sreće. Španac je imao čak 10 brejk lopti na celom meču, ali nije iskoristio nijednu, a Đoković je od 5 iskoristio 3.

U prvom setu oba tenisera bila su sigurna na svom servisu sve do jedanaestog gema. Tada je Španac na servis Đokovića imao 0-40 i tri vezane brejk lopte koje je ispustio, pa se igrao taj-brejk. Verdasko je i u "dodatnom gemu" vršio konstantan pritisak, pa je na kraju zasluženo poveo sa 1:0.

Početkom drugog seta Španac je pokušao da napravi novi brejk i tako dodatno uzdrma Đokovića, ali je uz još nekoliko propuštenih brejk lopti Đoković uspevao da zadrži svoje servise sve do osmog gema. Tada je srpski teniser pri vođstvu 4:3 iskoristio prvu brejk loptu na meču i poveo sa 5:3, a nešto kasnije je novim brejkom i dobio drugi set.

U odlučujućem setu viđena je slična slika kao i u drugom, i što je još važnije epilog je biop takođe isti. Verdasko je ponovo imao inicijativu tokom većeg dela seta, ali je Đoković napravio brejk u ključnom trenutku, i tako trasirao sebi put u narednu rundu.

Turnir u Madridu igra se za nagradni fon od 2 miliona evra, a titulu brani Rodžer Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve