Nova vest
Tenis

Subota, 13.10.2007.

15:05

Đoković u finalu Beča

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Austrije, koje se igra u Beču. U polufinalu CA-BA Tenis trofeja Đoković je savladao Italijana Andreasa Sepija sa 2:0 po setovima 6:4 i 6:3 posle sat i 45 minuta igre. U finalu treći teniser sveta će igrati sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom koji je u drugom polufinalu bio bolji od Španca Huan Karlosa Ferera u dva seta - 7:5, 6:1.

Novak Đoković je prvi nosilac na turniru, koji se igra na tvrdoj podlozi za 642.750 evra.

To je Novakovo sedmo finale u ovoj sezoni, a skor mu je do sada 4-2.

Plasmanom u finale on je obezbedio 65.950. evra.

Đoković se u Beču vratio na teren prvi put posle Dejvis kup meča Srbija - Australija, a na putu do finala izgubio je samo jedan set. Njegov polufinalni rival sepi pobedio je u četvrtfinalu branioca trofeja Ivana Ljubičića.

Vidno umoran od teškog četvrtfinalnog meča protiv Argentinca Huana Ignacija Čele, koji je trajao skoro 3 sata, Đoković je loše započeo prvi set, dozvolivši brojnim greškama brejk Italijanu. Međutim, on je odmah ispravio taj loš start vrativši odmah brejk, nakon čega se vodila duga borba za svaki gem.

Odlučujući brejk za osvajanje prvog seta napravio je pred sam kraj, nakon 55 minuta teške borbe, osvojivši set sa 6:4.

U drugom setu Đoković je, pred oko 8.300 gledalaca (apsolutni rekord turnira), napravio odlučujući brejk kod rezultata 3:1. Sepi je nastavio da pruža žestok otpor trećem reketu sveta, posebno u petom gemu, koji je Đoković uspeo da osvoji uz mnogo muke.

Iako je delovao umorno, Đoković se borio za svaku loptu, a bilo je situacija kada je morao da da sve od sebe da bi je vratio 73. igraču sveta. Srpski teniser oduševio je bečku publiku majstorskim potezima u drugom setu, koji je osvojio sa 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve