Nova vest
Tenis

Petak, 12.10.2007.

21:10

Đoković u polufinalu Beča

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Prvi reket Srbije Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP turnira u Beču, pošto je u četvrtfinalu savladao Argentinca Huana Ignasija Čelu sa 2:1, po setovima 6:3, 5:7, 7:6 (2), nakon 2 sata i 54 minuta igre. Protivnik Đokovića u borbi za finale biće Italijan Andreas Sepi koji je izbacio branioca titule Hrvata Ivana Ljubičića sa 6:3, 6:3.

Novak je protiv Čele spasao dve uzastopne meč lopte, i na kraju se uz dosta muke našao među četiri najbolja tenisera.

Đoković je odlično počeo četvrtfinalni meč. Odmah je napravio brejk i ubrzo poveo sa 3:0. Tu prednost srpski teniser zadržao je i do kraja prvog seta, koji je dobio rezultatom 6:3.

Kada je sredinom drugog seta Đoković napravio novi brejk i poveo sa 4:2, činilo se da će to biti još jedan rutinski dobijen meč našeg tenisera.

Ipak, Argentinac, koji je igrao veoma dobro tokom celog meča, uspeo je da vrati brejk i izjednači na 4:4, a nešto kasnije i osvoji drugi set napravivši novi brejk pri vođstvu 6:5.

U pauzi između drugog i trećeg seta Đoković je zatražio i lekarsku pomoć zbog bolova u leđima, što se i osetilo u odlučujućem setu.

Čela je početkom trećeg seta bio vidno bolji teniser. Lako je dobijao svoje servis gemove, a na protivnikov je pravio veliki pritisak. Ipak, Đoković je uz nekoliko spašenih brejk lopti uspeo da održi egal u odlučujućem setu, pa se ušlo u neizvesnu završnicu.

Prvi vođstvu od 5:4 na servis Đokovića, Čela je imao dve vezane meč lopte. Đoković je prvu spasao odličnim servisom, a drugu sjajnim volejima, pa je meč nešto kasnije otišao u taj-brejk.

U 13. gemu nije bilo dileme. Srpski teniser brzo je došao do 4:0 (dva mini brejka), i do kraja je rutinski priveo meč kraju za novo polufinale u 2007. godini.

Nagradni fond turnira u Beču iznosi 595.000 evra, a srpski teniser je postavljen za prvog nosioca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

17 h

U fokusu

Vidi sve