Nova vest
Tenis

Subota, 06.10.2007.

15:05

Enan ponovo prejaka za Jelenu

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale turnira u Štutgartu, pošto je u polufinalnom okršaju poražena od prvog nosioca Žistin Enan sa 7:6 (7-2), 7:5. Meč je trajao skoro dva časa, a Jankovićeva ni u osmom pokušaju nije uspela da savlada Belgijanku. Rivalka Enanovoj u borbi za pehar biće bolja Tatjana Golovin, koja je pobedila Svetlanu Kuznjecovu u dva seta - 6:2, 6:4. Enanova će se u nedelju boriti za osmu titulu ove sezone, a Jelena će morati da se zadovolji sa 28.300 dolara.

Enanova je prva došla do brejka i povela sa 3:1. Tu prednost je pre svega sjajnim servisom čuvala sve do rezultata 5:3, kada je Jelena vratila ravnotežu.

U prvom poenu gema Belgijanka je promašila ne naročito težak smeč, što je doprinelo greškama u naredna dva poena, pa je Jelena došla do tri vezane brejk lopte, a ubrzo i do gema.

Nervozno je odigrala Jelena naredni gem i bespotrebnim greškama omogućila rivalki brejk, a ujedno i set loptu. Posle duže razmene kvalitetnih udaraca, Enanova je preuzela kontrolu, lepo izgradila poen, ali je potom promašila lagan smeč i nedugo zatim izgubila gem - 5:5.

Mnogo je grešila prva igračica sveta u tim trenucima, a Jelena je dobila dodatni podstrek i fantastično se kretala. Udarci Srpkinje su postali oštriji i agresivniji, ali takvo stanje nije maksimalno iskoristila - Enanova je sjajnim servisom neutralisala brejk loptu, a Jelena je lošim izborom udaraca poklonila gem Belgijanki.

Jankovićeva je bez poteškoća izborila taj brejk, u kojem je Enan dominirala i dozvolila protivnici samo dva poena.

U drugom setu obe teniserke su puno oscilirale i osvajale gemove u serijama. Jelena je započela furiozno i povela sa 3:0, dobivši poslednja dva bez izgubljenog poena.

Pri rezultatu 4:1 za Srpkinju, Enanova je spasla tri vezane brejk lopte, iskoristila veliku krizu u igri Jankovićeve, osvojila 13 od 14 narednih poena i došla 4:4.

To se pokazalo presudnim za ishod, jer je Žistin od tog momenta zaigrala bolje, dok Jelena nije prilazila loptici sa istim žarom kao pre, a primetno je bilo i slabije kretanje.

Perfektno je funkcionisao forhend Belgijanke, posebno po dijagonali, i najviše zahvaljujući tom udarcu napravila je brejk u 11. gemu, a potom rutinski odservirala za trijumf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

10 h

U fokusu

Vidi sve