Nova vest
Tenis

Nedelja, 30.09.2007.

17:17

Ivanovićeva osvojila Luksemburg

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Ana Ivanović osvojila je WTA turnir u Luksemburgu. Ona je u finalu savladala Slovakinju Danijelu Hantuhovu sa 2:1, po setovima 3:6, 6:4, 6:4, u meču je trajao 2 sata i 25 minuta. To je treća titula u sezoni za Ivanovićevu, koja u ponedeljak može da očekuje napredak na WTA listi, gde će zauzeti petu poziciju.

Ana je do svoje pete titule u karijeri došla na volšeban način. Gubila je 1:0 u setovima i 3:0 u drugom setu, i u tim trenucima pobeda naše teniserke izgledala je gotovo nemoguće.

Hantuhova je tokom prvog seta bila jako sigurna pri svakom udarcu, čemu svedoči i podatak da je Slovakinja tokom tog dela igre imala čak 11 vinera više od Ivanovićeve.

Ipak, Ana je sredinom drugog seta pronašla ritam, počela je da pogađa svoje razorne forhende, i ubrzo je dobila pet uzastopnih gemova, a nešto kasnije i set rezultatom 6:4.

U trećem setu srpska teniserka je imala vidnu inicijativu, iako do sedmog gema nije bilo brejkova. Tada Ana oduzima servis Slovakinje za vođstvo od 4:3, a nešto kasnije i 5:3. Hantuhova je uspela da uz dosta muke smanji na 5:4, ali to je bilo sve od nje, pošto Ivanovićeva nije dozvolila novi preokret, pa je u sledećem gemu sigurno odservirala za treću titulu u sezoni.

Turnir u Luksemburgu igrao se za nagradni fond od 600 hiljada dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

18 h

U fokusu

Vidi sve