Nova vest
Tenis

Subota, 29.09.2007.

17:18

Ana u finalu Luksemburga

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u finale VTA turnira u Luksemburgu. Ana je u polufinalu lakše nego što se očekivalo savladala Ruskinju Veru Zvonarevu sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2, za sat i osam minuta igre. Protivnica Ivanovićeve u finalu biće Slovakinja Danijela Hantuhova koja je u drugom polufinalu pobedila Francuskinju Marion Bartoli sa 2:0 – 6:2, 6:2.

Ana je ovim trijumfom izjednačila skor u međusobnim duelima sa Zvonarevom na 2-2.

U prvom setu obe teniserke sigurno su držale svoje servise, a naša teniserka je taj deo igre odigrala kao da već deset godina igra polufinala velikih turnira. Ana jedini brejk napravila u pravom trenutku, u 10. gemu, pri vođstvu od 5:4. Zvonareva je na 15-40 duplom greškom prepustila taj deo igre našoj teniserki za 6:4.

Početkom drugog seta Ana je propustila veliku priliku da odmah napravi brejk i povede sa 2:0, kada je pri vođstvu od 1:0 na servis Zvonareve propustila tri vezane brejk lopte, pa je Ruskinja izjednačila. Ipak, ono što nije uspela u drugom, Ana je uradila u četvrtom gemu. Ponovo je naša teniserka stigla do 0-40, ali je ovoga puta i iskoristila drugu brejk loptu, i povela sa 3:1.

Zvonareva se nije predala, pa je odmah usledio i ribrejk, ali je to bilo sve od ruske teniserke pošto je Ana do kraja sa još dva brejka lako završila posao.

Turnir u Luksemburgu igra se za nagradni fond od 600 hiljada dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve