Nova vest
Tenis

Nedelja, 05.08.2007.

10:18

Davidenko negirao lažiranje

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Menadžer ruskog tenisera Nikolaja Davidenka odbacio je navode da je njegov klijent namerno izgubio u drugom kolu turnira "Prokom Open" u Poljskoj. Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) otvorila je istragu protiv trenutno četvrtog tenisera sveta, pošto je Davidenko u četvrtak u odlučujućem setu predao meč Argentincu Martinu Vasalju Arguelju, koji je 87. na ATP listi.

Britanska internet kladionica "Betfer" (Betfair) u petak je neočekivano opklade na taj meč proglasila nevažećim, istakavši da njeni klijenti "nisu bili fer".

"Betfer" je saopštio da je za duel ruskog i argentinskog tenisera primila otprilike sedam miliona američkih dolara u opkladama (otprilike pet miliona evra), što je 10 puta više od uobičajenog proseka. Većina korisnika kladionice novac je uložilo na pobedu Arguelja, iako je Davidenko prvi set dobio sa 6:2.

"Nemamo ništa sa tim. Ni Nikolaj, ni njegov trener, ni ja, ni niko iz našeg okruženja", rekao je menadžer 26-godišnjeg Davidenka Ekhard Ems agenciji Asošiejted Pres.

Ems je istakao da bi tvrdnje da je Davidenko lažirao meč mogle da mu ugroze reputaciju.

Argueljo je drugi set dobio sa 6:3, a u trećem je vodio sa 2:1, kada se Davidenko predao pod obrazloženjem da je tokom meč pogoršao povredu levog stopala. Davidenka je, pre nego što je odlučio da se preda, pregledao i zvanični lekar turnira.

Ems je naveo da je Davidenko posle meča otputovao na lečenje u Keln i da je svu medicinsku dokumentaciju poslao ATP-u.

"Davidenko se 'prenerazio' kada je čuo da je optužen... On ove sezone još nije osvojio turnir, u Sopotu je morao da brani mnogo poena tako da nije imao nikakvog razloga da se preda. On očajnički želi pobedu", dodao je Ems.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve