Nova vest
Tenis

Četvrtak, 02.08.2007.

16:55

Janković uživa u uspehu

Izvor: A K

Autor:A K

Default images

Najbolje rangirana srspka teniserka Jelena Janković uspela je da se plasira na završni godišnji WTA turnir, na kome će nastupiti osam najuspešnijih igračica u ovoj sezoni, tri meseca pre nego što će on biti održan i kaže da ni sama ne može da poveruje u uspeh koji je ostvarila. Teniserka koja je u poslednjih godinu dana sa 38. stigla na treće mesto WTA liste i u tom periodu jedina je svetska igračica koja je uspela da pobedi i Serenu i Venus Vilijams.

Ove sezone trijumfovala je na četiri turnira - u Oklendu, Čarlstonu, Rimu i Birmingemu. Na Grend slem turnirima u Melburnu i Vimbldonu stigla je do četvrtfinala, a na Rolan Garosu je igrala u polufinalu.

"Stvarno ne mogu da poverujem šta sam sve uradila u poslednjih godinu dana. Nakon katastrofalne prve polovine prethodne sezone razmišljala sam da ostavim tenis i da nastavim sa studijama, a sada sam treća teniserka sveta i već početkom avgusta obezbedila sam učešće na završnom turniru. To je prava bajka", rekla je Janković.

Reprezentativka Srbije dodaje da joj je čast što je prva srpska teniserka koja se plasirala na  to takmičenje rezervisano isključivo za elitu.

"Moj slučaj najbolje pokazuje da se rad i upornost uvek isplate. Samo 15 meseci bilo je dovoljno da se moj život potpuno preokrene i veoma mi je drago što sam prva teniserka iz Srbije koja je obezbedila učešće na završnom godišnjem turniru. U stvari, to mi u ovom trenutku deluje potpuno neverovatno", dodala je teniserka.

Završni godišnji WTA turnir biće održan u Madridu od 6. do 11. novembra, a pored Janković, sigurna učesnica je još samo najbolja teniserka sveta Žistin Enan. Veoma blizu tom uspehu je i Ana Ivanović, koja na godišnjoj listi trenutno zauzima treću poziciju sa  2.431 bodom, 559 manje od drugoplasirane Janković. Da je povrede nisu primorale da ove godine otkaže učešće na nekoliko turnira, verovatno bi i ona već sada bila sigurna putnica za Madrid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve