Nova vest
Tenis

Nedelja, 22.07.2007.

18:24

Rafael Nadal najbolji u Štutgartu

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Španac Rafael Nadal pobedio je u finalu turnira u Štutgartu Stanislasa Vavrinku sa 6:4, 7:5 i tako došao do 250 ATP poena i 133 hiljade evra. Prvi nosilac na putu do trofeja nije izgubio nijedan set, a trijumfom u Nemačkoj došao je do 23. titule u karijeri, šeste ove sezone. Sa druge strane, Vavrinka je plasmanom u finale postigao ubedljivo najbolji rezltat ove godine, pošto je do sada na čak devet turnira ispadao na samom startu, a samo jednom je slavio dva puta u nizu.

Duel je trajao 2 sata i 8 minuta, a teniseri su zajedno izborili čak 21 brejk priliku. Bilo je to uzbudljivo finale, Vavrinka je pružio mnogo jači otpor nego što se očekivalo (na AO bilo 6:2, 6:2, 6:2 za Nadala), ali je Španac ipak neprikosnoven na šljaci.

Drugi teniser sveta je prvi set rešio u svoju korist zahvaljujući očajnom servisu Vavrinke, koji je prvi servis ubacio u samo 34% slučajeva. Švajcarac je u drugom setu zaigrao znatno opuštenije i bolje, imao je brejk prednosti i vođstvo od 5:2, ali je Nadal dokazao zašto je ’kralj šljake’ – osvaja pet uzastopnih gemova i poboljšava svoj skor u finalima na 23-5 (najbolji procenat u tzv. Open Eri).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve