Nova vest
Tenis

Subota, 07.07.2007.

21:46

Venus: "Titula mi puno znači"

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Američka teniserka Venus Vilijams rekla je da joj pobednički trofej sa ovogodišnjeg Vimbldona mnogo znači, jer je morala da se izbori sa mnogo stvari, ali da ga verovatno neće staviti pored kreveta umesto onog iz 2005. godine.

"Ova pobeda je znatno drugačija od ostalih, jer sam ranije osećala da igram u šampionskoj formi od prvog časa. Ovde sam zaista morala da se koncentrišem na svoju igru, prevazidjem izazove, kao što je slabo rangiranje i te stvari", rekla je Vilijamsova.

Amerikanka je u subotnjem finalu u dva seta pobedila Francuskinju Marion Bartoli sa 6:4, 6:1. Ona je nesigurno počela turnir, na kome je bila rangirana kao 23. nosilac, što je neobično za nju. Mečeve prvog i trećeg kola igrala je u tri seta.

Pre dve godine je bila takodje slabo rangirana kao 14. nosilac i uspela je da spase meč loptu protiv Lindzi Devenport u najdužem
ženskom finalu igranom na Vimbldonu.

"Prošli put kad sam pobedila bilo je to na fantastičan način. Taj trofej sam čuvala kraj kreveta. To je jedini koji držim blizu sebe. Ne znam da li će ovogodišnji zameniti taj pehar, ali ovo je tako divno", rekla je Vilijamsova.

Njena mladja sestra Serena osvojila je u januaru Otvoreno prvenstvo Australije kao 81. favorit, što je inspirisalo Venus da pobedi na Vimbldonu. Starija Vilijamsova navela je da će njena poslednja pobeda ohrabriti mladju da osvoji još jedan trofej.

"Stalno motivišemo jedna drugu da osvojimo više. Kada me vidi da pobedjujem ovde, jednostavno će sama da krene u nove pobede. Kada sam je videla da pobedjuje u Australiji, znala sam da mogu i ja ovde", objasnila je Venus.

Kao ciljeve za budućnost navela je da ostane u formi i osvaja nove grend slem titule.

"Ovo je bio moj šesti slem - hoću još", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve