Nova vest
Tenis

Petak, 06.07.2007.

21:57

Vimbldon, još dva dana igre?

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

I pored brojnih problema sa odlaganjem mečeva na turniru u Vimbldonu organizatori su uspeli da stignu do cilja, u subotu će, ako vreme dozvoli, biti odigrano žensko finale i polufinalni susreti muškaraca. U finalu žena sastaju se Francuskinja Bartoli i Amerikanka Vilijams, a u muškim polufinalima Novak Đoković i Španac Nadal, odnosno Švajcarac Federer i Francuz Gaske.

Bartoli je napravila veliko iznenađenje i ubedljivom igrom u trećem setu savladala najbolju teniserku sveta, Enan sa 2:1 (1:6, 7:5, 6:1), a Venus Vilijams do finala stigla je pobedom nad našom Anom Ivanović, 2:0 (6:2, 6:4).

Posle petočasovnog maratona Novak Đoković plasirao se u finale pobedivši Bagdatisa sa Kipra, 3:2 (7:6, 7:6, 6:7, 4:6, 7:5), a njegov rival Nadal stigao je do završnice pobedom nad Berdihom iz Češke, 3:0 (7:6, 6:4, 6:2). U drugom polufinalu igraju prvi teniser sveta Federer i Francuz Gaske.

Federer je u četvrtfinalu bio bolji od Španca Ferera, 3:1 (7:6, 3:6, 6:1, 6:3), a Gaske je pobedio trećeg nosioca, Rodika iz Sjedinjenih Država, 3:2 (4:6, 4:6, 7:6, 7:6, 8:6).

Takmičenje muških parova došlo je do polufinala u kojem se sastaju prvi nosioci Bob i Majk Brajan iz SAD sa parom Nenad Zimonjić (Srbija), Fabris Santoro (Francuska), odnosno novi rekorderi Vimbldona, brazilski dubl Melo, Sa, sa Francuzima Klemonom i Ljodrom.

I ženski parovi stigli su do polufinala, u subotu bi trebalo da igraju Rejmond (SAD), Stosur (Australija) – Srebotnik (Slovenija), Sugijama (Japan) i Molik (Australija), Santanđelo (Italija) – Blek (Zimbabve, Huber (Južna Afrika).

Takmičenje mešovitih parova je u najvećem zaostatku pa će uspešni parovi igrati više mečeva u toku dana. Poznato je tek sedam učesnika četvrtfinala, a jedan meč osmine finala još nije odigran.

Jelena Janković i Britanac Džejmi Marej igraće u četvrtfinalu sa devetim nosiocima Karom Blek iz Zimbabvea i Marcinom Matkovskim iz Poljske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve