Nova vest
Tenis

Utorak, 03.07.2007.

18:09

Bartoli bolja od Jelene Janković

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u četvrtfinale Vimbldona, na kome je postavljena za trećeg nosioca, pošto je izgubila od Francuskinje Marion Bartoli (18) sa 1:2 u setovima (6:3, 5:7, 3:6). Marion Bartoli će u narednom kolu igrati sa Holanđankom Mihaelom Krajiček, koja je 31. nosilac na ovom turniru.

Najbolje rangirana srpska teniserka je dobro počela meč sa Bartolijevom i dobila prva dva gema, a u petom napravila novi brejk za vođstvo od 4:1. Bartolijeva je do kraja prvog seta uspela da osvoji dva gema na servis protivnice, ali je isto učinila i Jankovićeva, i tako sprečila preokret.

Francuska teniserka je, ipak, prva stigla do brejka u drugom setu, ali je Jankovićeva odmah uzvratila za izjednačenje 2:2.

Usledio je tada novi pad u igri srpske teniserke, što je Bartolijeva umela za kazni i osvoji tri naredna gema, samo da bi Jankovićeva ponovo uzvratila istom merom i stigla do rezultata 5:5.

Jankovićeva, međutim, nije uspela da nastavi seriju, pa je Bartolijeva brejkom stigla do vođstva od 6:5, a zatim sačuvala svoj servis za izjednačenja u setovima.

Bartolijeva je novi brejk napravila već u prvom gemu trećeg seta, ali je Jankovićeva uzvratila u četvrtom. U meču koji je stalno prekidala kiša više koncentracije je imala francuska teniserka, koja je dobila treći set sa 6:3 i plasirala se u četvrtfinale Vimbldona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

159 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve