Nova vest
Tenis

Petak, 22.06.2007.

13:32

Dobar žreb u Vimbldonu za naše

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Najbolje rangirana srpska teniserka, Jelena Janković, u prvom kolu Vimbldona, na kome je postavljena za trećeg nosioca, igraće protiv Britanke En Keotavong, odlučeno je žrebom.

Jankovićeva se nikada pre nije sastala sa britanskom teniserkom, trenutno 179. na svetu, koja je do glavnog žreba turnira došla zahvaljujući specijalnom pozivu organizatora.

Ana Ivanović, šesti nosilac na trećem gren slemu sezone, u prvom kolu igraće protiv 137. teniserke sveta Melinde Cink iz Mađarske, sa kojom je do sada odigrala dva meča, oba 2005. godine na turniru u Kanberi, koji je kasnije i osvojila.

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, četvrti nosilac na Vimbldonu, igraće sa 46. igračom sveta Potitom Staraceom iz Italije, sa kojim se do sada nije sastajao.

Janko Tipsarević, koji je trenutno na 62. mestu ATP rang liste, igraće sa 105. igračem sveta Aleksanderom Pejom iz Austrije, što će, takođe, biti njihov prvi međusobni duel.

Nenad Zimonjić će sa Francusom Fabrisom Santorom, sa kojim je postavljen za četvrtog nosioca u konkurenciji muških dublova, igrati protiv Lija Čajldsa i Džejmija Delgada iz Velike Britanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve