Nova vest
Tenis

Utorak, 29.05.2007.

20:54

RG: Ispali Rodik i Gonzales

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Trećeg dana Rolan Garosa desilo se nekoliko velikih iznenađenja, koja idu na ruku i našem najboljem teniseru. Kiša je ovoga puta zaobišla glavni grad Francuske, a ispali su treći i peti nosioci turnira. Najveće iznenađenje trećeg dana napravio je Čeh Radek Stepanek koji je u tri seta sa terena počistio petog igrača sveta Čileanca Fernanda Gonzalesa sa 6:2, 6:2, 6:4. Stepanek će u drugom kolu imati mnogo lakši zadatak jer se sastaje sa Francuzom Rodžerom Vaselinom.

I treći igrač sveta je ispao već u prvoj rundi. Amerikanac Endi Rodik ponovo je pokazao da nema šta da traži na zemljanoj podlozi. Bolji od njega bio je Rus Igor Andreev sa 3:1, po setovima 3:6, 6:4, 6:3, 6:4. Andreev se u drugom kolu sastaje sa Čileancem Nikolasom Masuom.

Najbolji teniser sveta lako je okončao posao protiv Amerikanca Majkla Rasela. Federer je meč koji je u ponedeljak prekinut zbog kiše dobio sa ubedljivih 6:4, 6:2. 6:4. Protivnik Švajcarca u narednoj rundi biće Francuz Tijeri Askione.

Dvostruki uzastopni šampion Rolan Garosa Rafael Nadal takođe se bez problema plasirao u drugu rundu. Nadal je u prvoj rundi bio bolji od Argentinca Huana Martina Del Potra sa 3:0, po setovima 7:5, 6:3, 6:2.

Sedmi nosioc Hrvat Ivan Ljubičić je u drugo kolo prošao pobedivši Arnoa Klemona sa 3:0 – 6:1, 7:5, 7:6. Najbolji hrvatski igrač će u drugom kolu igrati protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke koji je u prvom kolu bio bolji od Španca Hidalga Ramireza rezultatom 3:2, iako je gubio 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

9 h

U fokusu

Vidi sve