Nova vest
Tenis

Utorak, 29.05.2007.

16:28

JJ: "Igraću sve bolje i bolje"

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Najbolja srpska teniserka i zvanično peta igračica sveta, Jelena Janković, učešće na Rolan Garosu počela je ubedljivom pobedom nad Francuskinjom Stefani Forec od 2:0, po setovima 6:2, 6:2. Jankovićevoj, koja je u Parizu postavljena za četvrtog nosioca, za pobedu nad 143. teniserkom sveta trebalo je 68 minuta. Protivnica Jelene Janković u drugom kolu Rolan Garosa biće bolja iz duela 99. teniserke Svete Kataline Kastano iz Kolumbije i Finkinje Eme Lajne, koja je trenutno na 141. mestu svetske WTA rang-liste.

Jankovićeva se ranije nije sastajala sa Kolumbijkom, dok je Finkinju eliminisala na ovogodišnjem turniru u Oklendu.

Srpkinja na Rolan Garosu važi za jednog od glavnih favorita, pošto je ove godine već osvojila tri turnira, od kojih su dva, u Čarlstonu i Rimu, igrana na šljaci.

"Ne opterećujem se ulogom favorita, jednostavno uživam. Želim da svaki put kada izađem na teren dam svoj maksimum. To je jedino o čemu razmišljam", rekla je dvadesetdvogodišnja Jankovićeva.

Jankovićeva je dodala da je prebrodila zdravstvene probleme zbog kojih je prošle nedelje predala polufinalni meč turnira u Stazburu.

"Osećam se dobro. Odmorila sam se", rekla je Jankovićeva, koja je u Strazburu imala probleme sa sunčanicom.

Jankovićeva, ipak, nije bila sasvim zadovoljna svojom igrom na meču sa Forecovom, koja je do glavnog žreba Rolan Garosa došla preko kvalifikacija.

"Bila sam malo nervozna i spora. Nikada na prvim mečevima turnira ne igrate najbolje što možete, ali se polako navikavam na atmosferu i terene. Nadam se da ću igrati sve bolje i bolje", istakla je Jankovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve