Nova vest
Tenis

Nedelja, 13.05.2007.

11:50

Ivanovićeva osvojila Berlin!

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Srpska teniserka Ana Ivanović pobedila je u finalu Katar Telekom turnira u Berlinu Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu posle 2 sata i 15 minuta borbe, sa 2:1, po setovima 3:6, 6:4, 7:6 (7:4). Posle puno problema sa kišom prethodnih dana, vremenske prilike su bile dobre za finale koje je počelo u planirano vreme. Ivanovićeva je do pobede nad trećim nosiocem turnira i četvrtom igračicom sveta došla u taj-brejku (7:4), posle naporne borbe koja je trajala 2 sata i 15 minuta.

O neizvesnosti meča govori i to da je ukupan broj poena na kraju bio 103:100 u korist Ivanovićeve.

Kuznjecova je dobro počela prvi set i napravila je brejk već u drugom gemu prvog seta i povela sa 4:1. Posle oduzetog servisa i rezultata 5:1, Ivanovićeva je uspela da se vrati u igru i da osvoji dva gema, ali je prvi set ipak pripao Rusknji rezultatom 6:3.

Ana Ivanović je popravila igru u drugom setu i odmah na početku osvojila brejk i povela 2:0, ali je Kuznjecova uspela da izjednači. Odličnom igrom, srpska teniserka je osvojila brejk i povela 4:2 i tu prednost je sačuvala do kraja seta koji je završen 6:4.

Odlučujući set je dobro počeo za Ruskinju koja je napravila brejk i povela 2:1, ali je dobrom igrom Ivanovićeva osvojla brejk i povela sa 5:3. Kuznjecova je uspela da se povrati i da izjednači na 5:5 i meč je ušao u taj-brejk.

Ivanovićeva je bila bolja u taj-brejku rezultatom 7:4 i zasluženo je pobedila.

Srpskoj teniserki to je treća titula u karijeri, posle Kanbere 2005. i Montreala prošle godine i pobedom u Berlinu, Ivanovićeva je osvojila 430 bodova i po prvi put će se naći među 10 najboljih teniserki sveta, najverovatnije na osmom mestu.

"Uspela sam da se plasiram među 10 najboljih teniserki na WTA listi i veoma sam srećna zbog toga. Želim da se zahvalim svima koji su me podržali. Ja sam toliko srećna", rekla je Ivanovićeva. 

Srpska teniserka je čestitala Kuznjecovoj na odličnoj igri i priznala da ne zna kako je pobedila.

"Ovo je neverovatan osećaj. Na kraju, ja ne znam kako sam pobedila. To je bio veoma neizvestan meč. Čestitam Svetlani, jer je cele nedelje igrala tenis na visokom nivou", rekla je Ivanovićeva.

Turnir u Berlinu igrao se za milion i 340 hiljada dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve