Nova vest
Tenis

Sreda, 09.05.2007.

15:40

Đoković u trećem kolu Rima

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je startovao na ATP Masters turniru koji se igra u Rimu. On je u drugom kolu pobedio Robina Soderlinga iz Švedske sa 2:1 – po setovima 3:6, 6:4, 6:3, posle dva časa i 12 minuta koliko je trajao meč.

Naš as, koji je u italijanskoj prestonici peti nosilac "mučio" se sa Šveđaninom. U prvom setu Soderling je imao dva brejka, a Đoković jedan. U drugom setu, Novak je izgubio jedan servis, ali je sa dva brejka u osmom i desetom gemu izjednačio na 1:1. U odlučujućem setu, Đoković je odbranio šest od sedam brejk lopti Soderlinga, a obe prilike da uzme servis rivalu je iskoristio.

Kako Đoković prošle godine nije uspeo da se plasira u glavni žreb turnira u Rimu, on je već sada osvojio 75 bodova, sa kojima stiže do mogućnosti da od narednog ponedeljka zauzme četvrto mesto na ATP listi.

Protivnik Novaka Đokovića u trećem kolu biće Kipranin Markos Bagdatis, koji je savladao Radeka Stepaneka sa 2:1 (3:6, 7:6, 6:2).

Masters turnir u Rimu igra se za nagradni fond od dva miliona i 200 hiljada dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve